Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 18:05

Ακύρωση σύμβασης με ΤΕΡΝΑ ζητεί η Αγωνιστική Πρωτοβουλία

Γράφτηκε από την

“Να ακυρωθεί τώρα η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου”, ζητεί η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου, παράταξη της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “εδώ και αρκετές μέρες ήρθαν στη δημοσιότητα επίσημες καταγγελίες σχετικά με την αγοραπωλησία χωραφιών στην Παλαιόχουνη, όπου θα κατασκευαστούν οι κεντρικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι σοβαρότατες αυτές καταγγελίες - αποκαλύψεις για «απάτη με άκυρα συμβόλαια στην αγοραπωλησία των εκτάσεων», δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα και ακυρώνουν το συγκεκριμένο χώρο που έχει χωροθετηθεί για να στηθεί το σκουπιδοεργοστάσιο”. Επισημαίνει πως “μετά τις καταγγελίες δεν δικαιούται ούτε η κυβέρνηση να σιωπά, ούτε ο κ. Τατούλης να ισχυρίζεται «ότι είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών»”.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εκτιμά ότι “οι παραπάνω εξελίξεις πέραν των άλλων: Δικαιώνουν την έντονη αντίθεση που έχουμε εκφράσει σαν παράταξη από τον Απρίλη του 2011 και μετά καθώς και την αντίθεση των πολιτών και των συλλογικοτήτων, τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν και τις εναλλακτικές προτάσεις που προέβαλλαν για τη διαχείριση των απορριμμάτων ενάντια στη συγκεντρωτική διαχείριση με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που πρότεινε ο κ. Τατούλης και αποφάσισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Καθιστούν έκθετη την κυβέρνηση η οποία έχει συμφωνήσει με τον κ. Τατούλη, με απόφαση της Διυπουργικής, όπως έχουμε καταγγείλει από το 2016 στο σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ με ΣΔΙΤ. Καθιστούν έκθετους και όσους δημάρχους προσχώρησαν στο σχέδιο Τατούλη και κυβέρνησης χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το «χρυσωμένο χάπι» της περίφημης «δήθεν» επαναδιαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την ΤΕΡΝΑ”.