Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 14:46

Προπονητικό αθλητικό κέντρο στη Σπάρτη θέλει ο Τατούλης - Ξέχασε τις υποσχέσεις για την Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Προπονητικό αθλητικό κέντρο στη Σπάρτη θέλει ο Τατούλης - Ξέχασε τις υποσχέσεις για την Καλαμάτα

Προπονητικό αθλητικό κέντρο στη Σπάρτη ζήτησε από την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο, στη συνεδρία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Για την Καλαμάτα ο περιφερειάρχης ζήτησε κλειστή αίθουσα-κλειστό γυμναστήριο.

Ο κ. Τατούλης ξέχασε τις δημόσιες δεσμεύσεις του για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, με χρηματοδότηση μάλιστα από το ΕΣΠΑ. Λόγω αυτών των δεσμεύσεών του, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, με εντολή δημάρχου, εκπόνησε μελέτη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου, με τη δημιουργία 8 διαδρομών στο χώρο του στίβου.

Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου 2013 στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, σε “πανηγυρική” ανακοίνωση της ένταξης του έργου ύδρευσης, αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο ΕΣΠΑ, στο ρεπορτάζ της “Ε” αναφερόταν χαρακτηριστικά: «“Πανηγυρικά”, σαν να πρόκειται για προεκλογική περίοδο, έγινε χθες η ανακοίνωση της ένταξης του έργου ύδρευσης, αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην πόλη της Καλαμάτας, ποσού συνολικά πάνω από 4,5 εκ. ευρώ στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Τις ανακοινώσεις έκαναν στο Δημαρχείο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Στη συνάντηση έγινε γνωστό πως η Περιφέρεια θα εντάξει στο ΕΣΠΑ, όταν θα είναι ώριμα μελετητικά, την ανακαίνιση του Εθνικού Σταδίου, την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου και τη δημιουργία Κέντρου Υγείας και Πρόνοιας στην Καρδιολογική Κλινική του παλιού νοσοκομείου. Ακόμα, υπήρξε συμφωνία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας - δήμου και πιθανότατα του υπουργείου Πολιτισμού και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας».

Δυόμισι χρόνια αργότερα, σε ευρεία σύσκεψη για έργα του ΕΣΠΑ στο παλιό Δημαρχείο, σε ρεπορτάζ της “Ε”, στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, σημειωνόταν:

«Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ζητούσε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έταζε, ικανοποιούσε τα αιτήματα, εντάσσοντάς τα στο νέο ΕΣΠΑ. Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για το αθλητικό - προπονητικό κέντρο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Είπε ότι ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και πως το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι στους στόχους. Στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη για το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, στο Δημαρχείο, παρουσία αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, υπηρεσιακών στελεχών του δήμου και της Περιφέρειας, επιβεβαιώθηκε πως οι σχέσεις δημοτικής και περιφερειακής αρχής έχουν αποκατασταθεί και βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας».

Γ.Σ.


NEWSLETTER