Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:19

Μήνυμα διαπραγμάτευσης... από θέση ισχύος: Παζάρια με τα κόμματα ονειρεύεται ο Τατούλης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μήνυμα διαπραγμάτευσης... από θέση ισχύος: Παζάρια με τα κόμματα ονειρεύεται ο Τατούλης

 

Η “Νέα Πελοπόννησος” θα είναι παρούσα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη, ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Αυτό ξεκαθάρισε ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, δηλώνοντας υπέρ της απλής αναλογικής αν συνδυαστεί με ενίσχυση του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης. Ο κ. Τατούλης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την κριτική που του ασκήθηκε από κύκλους του Αντώνη Σαμαρά και από τους γαλάζιους αντιπεριφερειάρχες, φρόντισε να ενισχύσει την εικόνα του λέγοντας ότι “δεν γονατίζει μπροστά σε κανέναν” και ότι το 2007 είχε αμφισβητήσει τον παντοδύναμο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Απαντώντας σε ερώτηση της "Ε" για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρότυπο της εκλογικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία το 2014, ο κ. Τατούλης επανέλαβε όσα είχε πει στην Τρίπολη για ανάγκη συνεννόησης των “δύο κόσμων” και είπε ότι δεν το κουνάει ρούπι από την παραταξιακή διακήρυξη αρχών του 2010, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι πρέπει να πάει... ο Μωάμεθ στο βουνό για να διευρυνθεί ο συνδυασμός προς τα αριστερά, όπως διευρύνθηκε προς τα δεξιά στις προηγούμενες εκλογές. "Σε εμάς είναι δεκτοί όλοι όσοι πιστεύουν τις αρχές μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης. 

Νωρίτερα, πλαισιωμένος και από τους γαλάζιους Μεσσήνιους αντιπεριφερειάρχες επιχείρησε να διαψεύσει μέσω της τηλεοπτικής εικόνας τα κουτσομπολιά (όπως τα χαρακτήρισε) που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία δυσαρεστημένη από τη συνεργασία της περιφερειακής αρχής με την κυβέρνηση. Αυτό όμως που δεν μπορεί να καταγράψει ούτε η πιο σύγχρονη κάμερα μπορούσε να το διακρίνει ακόμα και ο πιο άπειρος δημοσιογράφος στην ατμόσφαιρα, καθώς οι γαλάζιοι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη (πρωτίστως) και Περικλής Μαντάς μπορεί να μην είναι έτοιμοι να τα βροντήξουν ακόμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και ενθουσιασμένοι με την πορεία της περιφερειακής αρχής. Ειδικά η κ. Αλειφέρη με μεγάλη δυσκολία κρύβει από τις κάμερες τη δυσαρέσκειά της για την πρωτοκαθεδρία της ομόλογής της Ντίνας Νικολάκου.

Με ακόμα μεγαλύτερη όμως δυσκολία κρύβεται η προσπάθεια του κ. Τατούλη

να τονίσει την ανεξαρτησία της παράταξής του από τα κόμματα, ώστε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την απαξίωση των  κομμάτων που δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, τονίζοντας την ανεξαρτησία του στέλνει μήνυμα στα κόμματα ότι θα διαπραγματευτεί μαζί τους για μια ενδεχόμενη συνεργασία από θέση ισχύος. Από εκεί και πέρα, σε ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον, όπως το σημερινό, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν η τακτική του κ. Τατούλη θα αποδώσει καρπούς συνεργασίας με κομματικούς μηχανισμούς ή αν θα αναγκαστεί να πορευτεί μόνος του προσβλέποντας (αν οι εκλογές γίνουν με απλή αναλογική) σε μια μετεκλογική συνεργασία. Το μόνο σίγουρο αυτή την περίοδο είναι ότι ο κ. Τατούλης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το έλλειμμα αντιπολίτευσης, αφού μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας δεν έχει επιχειρήματα για να αντιπαρατεθεί, καθώς της τα στέρησε η συνεργασία με την κυβέρνηση, ενώ η “ενδοπαραταξιακή αντιπολίτευση” δεν πρόκειται να κάνει βεβιασμένες κινήσεις, γιατί φοβάται ότι το μόνο που θα καταφέρει είναι να χαρίσει στον κ. Τατούλη το... “ανεξάρτητο φωτοστέφανο” του μάρτυρα που τόσο επιθυμεί.

Θ.Λ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER