Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 10:23

Τατούλης κατά Σαμαρά για το Πάτρα - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Τατούλης κατά Σαμαρά για το Πάτρα - Τσακώνα

 

 

Την αισιοδοξία του για την πορεία όλων των οδικών έργων της Μεσσηνίας εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, επιχειρώντας έτσι να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά όλες τις ανακοινώσεις που έγιναν στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, επειδή έβγαλε από τη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "επιπόλαιη" την απένταξη.

Για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ο κ. Τατούλης είπε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα εγκρίνει εντός των επόμενων ημερών τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία των γνωμοδοτήσεων (από δήμους και Περιφέρεια), με στόχο να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δημοπρατηθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο είχε εξαγγείλει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο είχε ακουστεί για πρώτη φορά από τον κ. Τατούλη και η εξαγγελία για βελτίωση και κατασκευή νέων τμημάτων των δρόμων Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη και Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι. Για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι ολοκληρώνεται το τμήμα μέχρι την Ικλαινα και το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί με εθνικούς πόρους από την κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Τατούλης είπε ότι στο τμήμα Πύργος - Καλό Νερό θα γίνουν μερεμέτια βελτίωσης, ενώ στο Καλό Νερό - Τσακώνα θα υλοποιηθούν τα έργα που προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

Θ.Λ.


NEWSLETTER