Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 09:49

Ο Τατούλης θα μετρήσει την δύναμή του: Η πρώτη σύγκρουση τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την πρώτη μετά το σκάνδαλο της υποκλοπής, αναμένεται να γίνει η πρώτη σύγκρουση των Μεσσηνίων αντιπεριφερεαρχών Περικλή Μαντά και Ελένης Αλειφέρη με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που ώθησε τον πρώτο να παραιτηθεί και κάλεσε τη δεύτερη σε απολογία.

Παράλληλα ο κ. Τατούλης θα διαπιστώσει στις ψηφοφορίες πόσοι σύμβουλοι παραμένουν πιστοί στην παράταξη, πόσοι δεν είναι έτοιμοι να τον ακολουθήσουν μέχρι το τέλος και πόσοι ενδεχομένως θα ακολουθήσουν το δρόμο που άνοιξε ο κ. Μαντάς. Βεβαίως σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικές εξελίξεις θα καθοριστούν από την πορεία της αστυνομικής έρευνας, αλλά είναι σίγουρο ότι ο κ. Τατούλης δεν θα περιμένει τα πορίσματα των εργαστηρίων για να ξεκινήσει αντεπίθεση με στόχο τη συσπείρωση της παράταξής του.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που επιβεβαιώνει και η επίσημη πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τατούλης θα προσπαθήσει να πείσει την κοινή γνώμη ότι η περιφερειακή αρχή συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της μετά από ένα "ατυχές γεγονός". Αλλωστε από την πρώτη μέρα έδωσε μεγαλύτερη σημασία στο "έλλειμμα εμπιστοσύνης" που επέδειξαν απέναντί του ο κ. Μαντάς και η κ. Αλειφέρη και ελάχιστη στο "ατυχές γεγονός". Ουσιαστικά σε πρώτο χρόνο στοχοποιεί πολιτικά τους δύο Μεσσήνιους πολιτικούς επιρρίπτοντας μάλιστα μεγαλύτερες ευθύνες στον κ. Μαντά, καθώς γνωρίζει ότι δεν πρέπει να στραφεί ευθέως κατά της κ. Αλειφέρη, που είναι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα το θύμα των υποκλοπών.

Ανεξάρτητα όμως από την προσπάθεια του κ. Τατούλη να συσπειρώσει την παράταξή του, χρεώνοντας στον κ. Μαντά και την κ. Αλειφέρη τη... διαχείριση του "ατυχούς γεγονότος" οι σύμβουλοι του συνδυασμού δύσκολα θα πειστούν από αυτή τη θεωρία και σύντομα θα αρχίσουν να θέτουν ερωτήματα για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της υποκλοπής. Ετσι και αλλιώς κάθε άλλο παρά καθημερινό φαινόμενο είναι η παρακολούθηση των συνομιλιών ενός αντιπεριφερειάρχη και κανένας δεν γνωρίζει φυσικά αν "κοριοί" είχαν μπει μόνο στο γραφείο της κ. Αλειφέρη ή αν είχαν γίνει και άλλες απόπειρες ή υποκλοπές.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνεδρίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 4 μ.μ. και στην ημερήσια διάταξη είναι εγγεγραμμένα 20 θέματα.

Θ.Λ.