Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 09:47

Δεν δέχθηκαν πρόταση Πατσαρίνου για συζήτηση: Μαζί μέχρι το πόρισμα Τατούλης και Ν.Δ.

Γράφτηκε από την
Δεν δέχθηκαν πρόταση Πατσαρίνου για συζήτηση: Μαζί μέχρι το πόρισμα Τατούλης και Ν.Δ.

 

Με μοναδική απώλεια την ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου Περικλή Μαντά, η περιφερειακή αρχή ξεπέρασε εύκολα χθες το απόγευμα τον κάβο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξη της πλειοψηφίας, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, στάθηκε στο πλευρό του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη δείχνοντας ότι τον ακολουθεί χωρίς αστερίσκους μέχρι να εκδοθεί το προανακριτικό πόρισμα. Στη συσπείρωση της πλειοψηφίας ενδεχομένως να συνέβαλε άθελά της και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας που πρότεινε να ενταχθεί το θέμα των υποκλοπών στην ημερήσια διάταξη. Την ίδια πρόταση υπέβαλε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας.

Ετσι δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Τατούλη, αντί να ενημερώσει απλώς το Σώμα ως όφειλε, να επιτεθεί στην αντιπολίτευση και να πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση, αφού ακόμα και ο ανεξάρτητος πλέον Περικλής Μαντάς καταψήφισε την εισήγηση της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τατούλης υποσχέθηκε ότι το Σώμα θα ενημερωθεί πλήρως τόσο για το προανακριτικό πόρισμα όσο και για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας με τις ψήφους τους και τη γενικότερη στάση στη συνεδρίαση έδειξαν ότι συμφωνούν με τον κ. Τατούλη στο θέμα των υποκλοπών και ότι θα περιμένουν το πόρισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας άφησαν ασχολίαστη τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Μαντά, ενώ κράτησαν μάλλον ψυχρή στάση απέναντι στην κ. Αλειφέρη. Σε κάθε περίπτωση οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έδειξαν δημοσίως θερμό ενδιαφέρον για το θύμα των υποκλοπών, ενώ κανένας δεν της ζήτησε να ενημερώσει το Σώμα για τις υποψίες που την οδήγησαν στην καταγγελία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεγάλο ενδιαφέρον για τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση έδειξαν πολλά περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης που όμως αποχώρησαν γρήγορα, καθώς διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τατούλη.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΝΤΑ

Με μια λιτή επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη “Νέα Πελοπόννησος”. Την ώρα της ανάγνωσης της επιστολής από τον πρόεδρο Ηλία Στρατηγάκο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απουσίαζε από την αίθουσα συνεδρίασης.


NEWSLETTER