Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 10:12

Με συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στην Καλαμάτα: Επιχείρηση Τατούλη με στόχο τον… “κοριό”

Γράφτηκε από τον

 

Τις πληγές που άνοιξε ο "κοριός" θα επιχειρήσει να κλείσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα την Τρίτη του Πάσχα στις 11.30 το πρωί.

Η συνέντευξη θα ξεκινήσει τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη, στην ημερήσια διάταξη του οποίου πρώτο θέμα είναι οι υποκλοπές στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, με εισηγητή τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο.

Οπως φαίνεται, ο κ. Τατούλης έστω και καθυστερημένα αντιλήφθηκε ότι αρχικά είχε υποτιμήσει τη διάσταση του προβλήματος και γι’ αυτό τώρα αναγκάζεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και να πάρει επικοινωνιακές ανάσες πριν πάει στο Περιφερειακό Συμβούλιο να δώσει θεσμικές εξηγήσεις για τις υποκλοπές στο Διοικητήριο Μεσσηνίας. Αν και ο κ. Τατούλης είναι απρόβλεπτος, το ενδιαφέρον πριν την έκδοση του αστυνομικού πορίσματος (που είναι άγνωστο πότε και αν θα δοθεί στη δημοσιότητα) εστιάζεται στο αν είναι προετοιμασμένος να θυσιάσει όποιον/όποια αιρετό/αιρετή ενδεχομένως εμπλέκεται στις υποκλοπές ή αν θα αφήσει τις υποψίες και τους ψιθύρους να σέρνονται στους διαδρόμους, στέλνοντας μήνυμα στους αντιπεριφερειάρχες και τους συμβούλους της παράταξής του ότι μαζί θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος, όποιο και αν είναι αυτό.

Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και από τις δηλώσεις του κ. Τατούλη έχει η στάση που θα τηρήσουν από εδώ και πέρα οι σύμβουλοι της παράταξης. Θεωρητικά κανένας δεν θυσιάζει το πολιτικό του μέλλον για να στηρίξει την περιφερειακή αρχή σε περίπτωση που βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία για κάποιο μέλος της, όπως σαφώς υποψιαζόταν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και γι’ αυτό δεν ενημέρωσε τον κ. Τατούλη αναφορικά με την καταγγελία της στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Στην πράξη όμως δεν είναι εύκολο να εγκαταλείψουν την παράταξη που στήριξαν ψηφίζοντας όλες τις εισηγήσεις που η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως έκνομες, όπως για παράδειγμα αυτή της πρόσληψης τεχνικού συμβούλου με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ. Οι αντιπεριφερειάρχες και οι σύμβουλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που καταρρεύσει πολιτικά η περιφερειακή αρχή ο επιμερισμός των ευθυνών δεν θα περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Τατούλη και ότι στην ίδια περίπτωση ισχύει απολύτως το δόγμα "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Πάντως δεν αποκλείεται κάποιοι να μείνουν εγκλωβισμένοι μέχρι τις εκλογές επειδή θα φοβούνται ότι η κατάρρευση της περιφερειακής αρχής ενδεχομένως να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει μετά την απομάκρυνση από την εξουσία.

Ανεξάρτητα όμως από την προσωπική στρατηγική του κάθε συμβούλου, η επιβίωση της περιφερειακής αρχής θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον κ. Τατούλη. Επισήμως η Νέα Δημοκρατία αποκλείεται να πάρει θέση πριν εκδοθεί το ανακριτικό πόρισμα και γι’ αυτό ο κ. Τατούλης σπεύδει να διαπραγματευτεί απειλώντας με αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν τσουνάμι. Η στάση αυτή όμως δεν αποκλείεται να φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αφού η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο που επιθυμεί να δει είναι... απόνερα έξω από την πόρτα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Γι’ αυτό στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε αν ο κ. Τατούλης θα συνεχίσει να αφήνει υπονοούμενα κατά του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού ή αν θα αλλάξει στάση επιχειρώντας να προστατεύσει μεταξύ άλλων το πολιτικό μέλλον της κόρης του Εύης που παραμένει μέλος της Νέας Δημοκρατίας και θέλει να είναι και πάλι υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία.

Το μόνο σίγουρο λίγο πριν το Πάσχα είναι ότι πολλοί σύμβουλοι της παράταξης θα κάθονται μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη σε... αναμμένα κάρβουνα, καθώς δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Ανάσταση θα κάνουν καθυστερημένα και μόνο αν δεν υπάρχουν στο αστυνομικό πόρισμα ενοχοποιητικά στοιχεία για την περιφερειακή αρχή. Σε διαφορετική περίπτωση ξέρουν ότι θα ξεκινήσει ο Γολγοθάς για τη... "Νέα Πελοπόννησο".

Θ.Λ.