Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 13:57

Καλαμάτα: Οξειδωμένο "κοριό" από την εποχή του... Δράκου βλέπει ο Τατούλης! (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Πριν βγει το παραμικρό συμπέρασμα από την έρευνα της Αστυνομίας και των δικαστικών αρχών για τον “κοριό” στο Διοικητήριο, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δηλώνει απερίφραστα με δελτίο Τύπου ότι γνωρίζει πληροφορίες από την ανάκριση, ενώ αποφαίνεται ότι ο "κοριός" είναι οξειδωμένος και πιθανώς βρίσκεται στο Διοικητήριο από την εποχή του... Δράκου, όπως υποστήριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ίδιο αφήγημα, τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός για να πλήξουν το γόητρο της περιφερειακής αρχής, το οποίο βρισκόταν στο ζενίθ μετά το επιτυχημένο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη. Οσο και αν πιέστηκε όμως, ο κ. Τατούλης δεν κατονόμασε αυτά τα μέσα - και όταν τα... κατονομάσαμε εμείς λέγοντας ότι η "Ε" είχε γράψει για "πολιτικό τάφο" και το "Best" μίλησε για "Τατούλης Gate", πάλι αρνήθηκε να πάρει θέση, μιλώντας γενικώς και αορίστως για πολιτικές και όχι για πρόσωπα.

Τας χείρας του ένιψε επίσης ο περιφερειάρχης, λέγοντας ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, και όταν ρωτήθηκε ευθέως από την "Ε" για το αν πίσω από τους κ. Μαντά και Αλειφέρη ο ίδιος "βλέπει" σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Δίπλα στον κ. Τατούλη, οι "γαλάζιοι" Απόστολος Γκούνης, Αντωνία Μπούζα και Γιώργος Μπουλούκος (απουσίαζε ο Αγγελος Χρονάς που φαίνεται ότι παίρνει πολιτικές αποστάσεις) επιβεβαίωναν τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ενώ οι κεντροαριστεροί Γιάννης Αργυράκης και Ντίνα Νικολάκου υπενθύμιζαν στο Κίνημα Αλλαγής ότι η ενότητα παραμένει ζητούμενο.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε για μια ακόμα φορά την παραίτηση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, παραδεχόμενος όμως ότι ο νόμος δεν επιτρέπει στον περιφερειάρχη να την παύσει. Παράλληλα, επιτέθηκε σφοδρά στον περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Μαντά κατηγορώντας τον για θεσμική εκτροπή επειδή θέλησε να φανεί υπηρέτης σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.

 

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ

Στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Τατούλης μιλώντας για τις υποκλοπές έκανε λόγο για προκατασκευασμένο σενάριο με στόχο να χειραγωγηθούν οι Πελοποννήσιοι και να μειωθεί η επιτυχία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Στη συνέχεια μίλησε για "κατασκευαστές" (χωρίς βέβαια να τους κατονομάσει).

Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, "κάποιοι" -που εννοείται ότι... δεν έχουν όνομα- ενοχλήθηκαν από το εθνικό αφήγημα της περιφερειακής αρχής για συνεννόηση και συνεργασία των δύο κόσμων, και ξετύλιξαν το παραμύθι των υποκλοπών για "να διατηρήσουν το παρελθόν" ως ζώσα πραγματικότητα.

 

ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Μιλώντας για τις ευθύνες της κ. Αλειφέρη, ο κ. Τατούλης είπε ότι έπρεπε να τον είχε ενημερώσει - ενώ άφησε και υπονοούμενα σε βάρος της, λέγοντας ότι μπαίνει σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις από όταν την άκουσε να λέει ότι στο γραφείο της συζητούσε οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα που ως γνωστόν είναι υπηρεσιακά θέματα.

Ζήτησε επανειλημμένως από την κ. Αλειφέρη να παραιτηθεί "αν έχει ίχνος εντιμότητας", όπως είπε πολλές φορές· και υπενθύμισε ότι είχε συμφωνήσει να συνεργαστεί με την αντιπεριφερειάρχη επειδή τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκαλέσει προβλήματα.

Μάλιστα ο κ.Τατούλης είπε ότι μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις μηνύσεις γιατί πιστεύει ότι έστω και την τελευταία στιγμή η κ. Αλειφέρη θα αποδείξει ότι είναι έντιμη και θα παραιτηθεί.

 

"ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ"

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τατούλης μίλησε ξανά για "στημένο παιχνίδι" και επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δεν έχουν αντικειμενικά ρεπορτάζ. Παρά, όμως, τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απέφυγε να κατονομάσει αυτούς που "έστησαν το παιχνίδι", ενώ απέκλεισε, μιλώντας γενικώς και αορίστως, το ενδεχόμενο κάποιος συνεργάτης του εν αγνοία του ιδίου να έκανε υποκλοπές.

Επιστρέφοντας στις ευθύνες των... μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα κατηγόρησε επειδή δεν πρόβαλαν τη "σύμπραξη" ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των σκουπιδιών, όσο είχαν προβάλει την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ που είχε συνυπογράψει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Τατούλης είπε ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να προχωρήσουν για το "Τατούλης Gate", επειδή είναι ό,τι πιο συκοφαντικό και ανατριχιαστικό έχει ακούσει. Σε νέες ερωτήσεις απάντησε ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για ονόματα και ότι σημασία έχει μόνο η πολιτική.

Απαντώντας στην τελευταία ερώτηση των δημοσιογράφων, ο κ. Τατούλης επανέλαβε ότι ο "κοριός" ήταν οξειδωμένος και ότι δεν ξέρει αν ήταν εκεί από την εποχή της νομαρχίας του Δημήτρη Δράκου. Ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να ήταν ένα απαρχαιωμένο σύστημα ενδοσυνεννόησης που είχε ξεχαστεί από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Για όλα τα άλλα κατά τη γνώμη του φταίνε (ως συνήθως) τα... μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη Τύπου του κ. Τατούλη:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=qXCv17Hcjvs}