Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 10:32

Στη γενέτειρα του Μάο και στην Ακαδημία του Κομφούκιου ο Τατούλης!

Γράφτηκε από την

 

Επίσκεψη στη γενέτειρα του Μάο και στην Ακαδημία του Κομφούκιου έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ο κ. Τατούλης ήταν Μαοϊκός και προφανώς είχε... τάμα να πάει όταν μπορέσει για "προσκύνημα" στη γενέτειρα του "μεγάλου τιμονιέρη" στην επαρχία Hunan. Ετσι άδραξε την ευκαιρία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα πήγε στην πόλη Shaoshan, όπου βρίσκεται το μουσείο και το σπίτι του Μάο. Παρουσία των τοπικών αρχών ο κ. Τατούλης κατέθεσε στεφάνι στο μπρούντζινο άγαλμα του Μάο και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο μουσείο, όπου εκτίθενται αρχειακό υλικό και προσωπικά αντικείμενα του "μεγάλου τιμονιέρη". Τέλος μετέβη στο σπίτι του Μάο όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας.

Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε επίσης την επαρχία Guizhou και την πρωτεύουσά της Guiyang, όπου ξεναγήθηκε στην Ακαδημία του Κομφούκιου από το διευθυντή της  Wang Xiong. Ο κ. Xiong εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Πελοποννήσου και πρότεινε τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας με την Περιφέρεια. Ο κ. Τατούλης από την πλευρά του προσκάλεσε το διευθυντή της Ακαδημίας να επισκεφθεί την Πελοπόννησο και πρότεινε τη συνεργασία της Ακαδημίας του Κομφούκιου με το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου για τη διοργάνωση ημερίδων πανεπιστημιακού ενδιαφέροντος για τον Κομφούκιο και τους μαθητές του.