Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 15:16

Προσωρινός μειοδότης για τους παραδρόμους στο Γαργαλιάνοι – Ρωμάνου

Γράφτηκε από την

Προσωρινό μειοδότη για το έργο των παραδρόμων στο νέο δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Νομική Υπηρεσία της Π.Ε. Αργολίδας εισηγείται - γνωμοδοτεί θετικά για να γίνει αποδεκτή η προσφορά της εταιρείας “Δομοτεχνική - Αφοί Β. Καραλέκα”, που είχε τη μεγαλύτερη έκπτωση με 51%. Προσφορά που είχε απορριφθεί από την επιτροπή διαγωνισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, καθώς η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής είχε καθυστερήσει κατά μία μέρα, την 4η και όχι την 3η μετά τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου 2017. Η Νομική Υπηρεσία, όμως, εκτιμά ότι “η μη προσκόμιση δεν μπορεί να αποτελεί λόγο απόρριψης προσφοράς” και πως “η υποχρέωση των 3 ημερών δεν ισχύει για τις εγγυήσεις ηλεκτρονικής έκδοσης”.

Στο διαγωνισμό είχαν κατατεθεί άλλες 18 προσφορές με εκπτώσεις από 48,11%  μέχρι και 1%.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 90 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.