Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 12:18

Ελληνοκινεζικό Βιοτεχνικό Πάρκο ανακοίνωσε ο Τατούλης

Γράφτηκε από την
Ελληνοκινεζικό Βιοτεχνικό Πάρκο ανακοίνωσε ο Τατούλης

"Εθνικής σημασίας" χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τη συμφωνία για δημιουργία Ελληνοκινεζικού Βιοτεχνικού Πάρκου στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διαδραματίσει η χώρα μας σημαίνοντα κομβικό ρόλο στις γεωστρατηγικές εξελίξεις και στη στρατηγική του Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας «One Belt – One Road».

Ο κ. Τατούλης υποστηρίζει επίσης ότι η δημιουργία του Ελληνοκινεζικού Βιοτεχνικού Πάρκου στην Πελοπόννησο θα ενδυναμώσει και θα αναπτύξει την περιφερειακή της οικονομία, θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, θα αναπτύξει την εγχώρια επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και θα την καταστήσει διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. 

Οι κυβερνήτες των κινεζικών Επαρχιών Guizhou και Hunan, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, σημείωσαν ότι η επιλογή για συνεργασία με την Πελοπόννησο έχει την έγκριση και την υποστήριξη του Προέδρου της Κίνας.

Ο κ. Τατούλης κάλεσε τους κυβερνήτες να υπογράψουν διμερή πρωτόκολλα συνεργασίας κατά την προσεχή επίσκεψή τους στην Πελοπόννησο, με θεματικούς άξονες τον τουρισμό, τον πολιτισμό -με ειδική αναφορά στο Φεστιβάλ και Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας- και τα αγροτικά προϊόντα.


NEWSLETTER