Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 08:49

Για πρόβλημα με τα κουνούπια στις αστικές περιοχές της Μεσσηνίας ενημερώνει η “Αναπτυξιακή”

Γράφτηκε από την
Για πρόβλημα με τα κουνούπια στις αστικές περιοχές της Μεσσηνίας ενημερώνει η “Αναπτυξιακή”

 

 

Για το πρόβλημα της καταπολέμησης των κουνουπιών στις αστικές περιοχές των δήμων της Μεσσηνίας, η Αναπτυξιακή ενημερώνει σχετικά:

“Σε σύσκεψη των 6 δημάρχων του Νομού Μεσσηνίας με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη είχαν αποφασιστεί: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από μόνη της σε συνεργασία με την «Πελοπόννησος Α.Ε.» εκτελεί ως αρμόδια το περιαστικό κομμάτι της καταπολέμησης των κουνουπιών για την τριετία 2018-2020, για όλη την Πελοπόννησο. Οι 6 δήμοι της Μεσσηνίας ως αρμόδιοι για το αστικό κομμάτι, συμφωνήθηκε να εκτελέσουν την καταπολέμηση των κουνουπιών με προγραμματική σύμβαση ύψους 369.000 ευρώ, με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ για την ίδια περίοδο 2018-2020. Η προγραμματική σύμβαση υποβλήθηκε στις 12-3-2018 για προσυμβατικό έλεγχο. Στις 30-4-2018 μας κοινοποιήθηκε η πράξη της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το σκεπτικό της οποίας κωλύεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. 

Επειδή όμως η υπόθεση της καταπολέμησης των κωνωποειδών είναι υψίστης σημασίας θέμα για τη δημόσια υγεία, ενημερώνουμε ότι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ θα ασκήσει άμεσα προσφυγή, όπως προβλέπει η νομοθεσία στο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες για να επιτύχει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Παράλληλα και στο διάστημα που δεν θα υλοποιείται η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ και των 6 δήμων της Μεσσηνίας, ήδη εδώ και ένα μήνα περίπου, έχει ζητηθεί από τους δήμους της Μεσσηνίας και έχει δοθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία καθ’ υπέρβασιν της αρμοδιότητάς της και στο πλαίσιο της συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Α’/βάθμια αυτοδιοίκηση κάνει καταπολέμηση και στο αστικό κομμάτι μέχρις ότου επιλυθεί το ζήτημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο”.


NEWSLETTER