Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 19:06

"Ανταρσία" κατά Τατούλη και Στρατηγάκου για ΔΕΗ

Γράφτηκε από την

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Ηλία Στρατηγάκου, εξαπολύει η παράταξη “Ανταρσία στο Μοριά”.

Παρατηρεί ότι στο Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, ο σύμβουλός της Γιώργος Τζαμουράνης μαζί με άλλους 3 συμβούλους της μειοψηφίας (Σ. Αλεξανδρής, Στ. Χρυσαδάκος, Θ. Βασιλακόπουλος) κατέθεσαν πρόταση για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης του θέματος της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και της στήριξης των αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή της, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

“Η πρόταση αυτή, αντί να υιοθετηθεί και να γίνει οργανωμένη συζήτηση στο ΠΕ.ΣΥ., μετατράπηκε σε ένα μονόλογο του κ. Τατούλη, του φανατικού υποστηρικτή των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, που για δημαγωγικούς λόγους τάχθηκε στα λόγια υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων”, αναφέρει η παράταξη. Κατηγορεί δε τον πρόεδρο Ηλ. Στρατηγάκο ότι “με αντιδημοκρατικό τρόπο για άλλη μια φορά δεν έδωσε το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους, να τοποθετηθούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα”.

Η "Ανταρσία" εκφράζει την πίστη ότι “η όλη μεθόδευση έγινε για να μην ακουστούν οι φωνές της αντιπολίτευσης, η δική μας και άλλες, που θα αποκάλυπταν την υποκρισία του κ. Τατούλη που από τη μια μεριά χτυπάει στην πλάτη τους εργαζόμενους και από την άλλη υπερθεματίζει και υλοποιεί ιδιωτικοποιήσεις”.

Η παράταξη ενημερώνει ότι “αντιδρώντας στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κ. Τατούλη και Στρατηγάκου, αποχωρήσαμε από την συζήτηση-μονόλογο Τατούλη. Το ίδιο έπραξαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι και παρατάξεις”.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να διεκδικήσουν “μια ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια, με εργατικό λαϊκό έλεγχο, που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της”.