Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 10:14

Στα άκρα η κόντρα Τατούλη - Γόντικα

Γράφτηκε από τον

 

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται περιφερειακή αρχή και “Λαϊκή Συσπείρωση”, καθώς ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Γόντικας αντάλλαξαν βαριές κουβέντες αργά προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τη μετωπική με την περιφερειακή αρχή αποφεύγει με δυσκολία και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος, καθώς έχει διαπιστώσει ότι η πόλωση συσπειρώνει την παράταξη της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, προχθές αργά το βράδυ ο κ. Γόντικας είπε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκο “να μην κρύβεται στα φουστάνια του Τατούλη”, επειδή ο πρόεδρος του Σώματος έκανε τοποθέτηση από την έδρα του προεδρείου και δεν κατέβηκε στην αίθουσα ως σύμβουλος. Η φράση του κ. Γόντικα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τατούλη που ζήτησε το λόγο για να κατηγορήσει τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ότι εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ΚΚΕ “δεν πληρώνει ούτε τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας”. Ο κ. Τατούλης κατηγόρησε και το ΚΚΕ που συμμετείχε επί Σοβιετικής Ενωσης σε διάφορες εταιρείες για να διακινεί μαύρο χρήμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ηλίας Στρατηγάκος απευθυνόμενος στον κ. Γόντικα είπε: “Τα φουστάνια σου είναι παγωμένα από τη Σιβηρία”. Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου είχε αποκαλέσει “μαϊντανό” τον κ. Γόντικα.

Η κόντρα συνεχίστηκε και στη συζήτηση του τελευταίου θέματος της ημερήσιας διάταξης, όταν ο κ. Γόντικας ζήτησε καταμέτρηση των ψήφων και κατηγόρησε τον κ. Στρατηγάκο ότι πλαστογραφεί το αποτέλεσμα.

Η σύγκρουση πλειοψηφίας - “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν ήταν η μοναδική στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου έψαχνε συνεχώς αφορμή για να επιτεθεί στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο. Ετσι όταν ο κ. Πατσαρίνος είπε ότι δεν ψηφίζει έργα της Μεσσηνίας, ενώ πριν είχε ψηφίσει άλλων νομών, τα άκουσε από την κ. Νικολάκου. Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε από την κ. Νικολάκου για ετερόκλητη συμμαχία με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, που επίσης είχε αμφισβητήσει την ορθή ιεράρχηση των έργων στη Μεσσηνία.

Στην “καθιερωμένη” αντιπαράθεση της περιφερειακής αρχής με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη δεν είχαμε σε αυτή τη συνεδρίαση πολλά θερμά επεισόδια. Και ίσως να μην είχαμε κανένα αξιοσημείωτο αν ο κ. Στρατηγάκος δεν αφαιρούσε το λόγο από την κ. Αλειφέρη, όταν η τελευταία τον ζήτησε επί προσωπικού για να υπερασπιστεί όσα είχε υποστηρίξει για την ιεράρχηση των έργων της Μεσσηνίας. Εννοείται ότι ο κ. Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος ζήτησαν για μια ακόμη φορά την παραίτηση της κ. Αλειφέρη.

Θ.Λ.