Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 08:09

13 εκ. ευρώ χρωστά η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μικρούς επαγγελματίες, σύμφωνα με την “Λαϊκή Συσπείρωση”

Γράφτηκε από την
13 εκ. ευρώ χρωστά η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μικρούς επαγγελματίες, σύμφωνα με την “Λαϊκή Συσπείρωση”

 

Το ποσό των 13 εκ. ευρώ χρωστάει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου σε μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και προμηθευτές, που συναλλάσσονται με την Περιφέρεια.

Αυτό κατήγγειλαν χθες οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι “είναι η τρίτη φορά που ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του ΠεΣυ, παραβιάζοντας τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρνούνται να φέρουν για συζήτηση επερώτηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Η πρώτη αφορούσε τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια. Η δεύτερη αφορούσε αγωγή της αναδόχου εταιρείας στην παράκαμψη Βουτιάνων, να ξαναπληρωθεί λογαριασμός που είχε ήδη πληρωθεί. Και η τρίτη τώρα αφορά τη μη καταβολή από την Περιφέρεια υποχρεώσεων 13 εκ. ευρώ σε μικρούς επαγγελματίες εμπόρους και προμηθευτές, που συναλλάσσονται με την Περιφέρεια”.

Παρατήρησαν πως “αυτά που κάνει σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καθυστερεί πληρωμές του Δημοσίου για να παρουσιάζει πλεόνασμα, το κάνουν οι δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια” και σημείωσαν: “13 εκ. ευρώ είναι ένα ποσό, που χρόνο με το χρόνο αυξάνει, λείπει από την αγορά, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, αφού αυτοί αγοράζουν τοις μετρητοίς, έχουν καταβάλει το ΦΠΑ και τις άλλες φορολογίες και το παραμικρό ποσό είναι αναγκαίο για τα κεφάλαια κίνησης. Ετσι εξηγείται γιατί μια σειρά επαγγελματίες δεν συναλλάσσονται με το Δημόσιο, δεν παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς, δεν δίνουν προσφορές. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρατηρίων καυσίμων που αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κίνησης, αφού θα πληρωθούν πολύ αργότερα”.

Οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” επικρίνουν την περιφερειακή αρχή ότι “την ώρα που κρατά αυτή την ανάλγητη συμπεριφορά απέναντι στους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, είναι πολύ γαλαντόμα απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους. Με fast track διαδικασίες υλοποιεί τις εντολές της ΤΕΡΝΑ για απαλλοτριώσεις χωραφιών στη Παλαιόχουνη, με αδιαφανείς διαδικασίες δίνουν εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις σε εργολάβους. Είναι γελασμένοι οι κύριοι Τατούλης και Στρατηγάκος αν νομίζουν ότι θα μας φιμώσουν. Θα δώσουν λογαριασμό στα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου, γιατί καθυστερούν πληρωμές ύψους 13 εκ. ευρώ”.

Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα τους σχετικούς πίνακες και την επερώτηση, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά “για να μην βγαίνει κάθε κυρία Μπούζα και λέει ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ λένε ψέματα”.


NEWSLETTER