Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:18

Λεονταρισμοί για να κρύψει την αποδόμησή του: Σφοδρή επίθεση του Τατούλη στον Σαμαρά

Γράφτηκε από την

 

Τον άνθρωπο που τον έβγαλε δεύτερη φορά περιφερειάρχη "βλέπει" ο Πέτρος Τατούλης πίσω από την πολιτική περιδίνηση στην οποία βρίσκεται.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, στα όρια του παραληρήματος, εναντίον του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ. που τον εγκατέλειψαν και τον άφησαν στα κρύα του λουτρού. Αφού υπερέβη πολλές φορές τα εσκαμμένα, δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν όρια, και στη φάση αποκάλυψης του κοριού στο γραφείο της Ελ. Αλειφέρη ο κ. Τατούλης άνοιξε βεντέτα με την αξιωματική αντιπολίτευση, με την οποία πολιτεύτηκε και η κόρη του.

Στο μεταξύ η παράταξή του φυλλορροεί, ιδίως μετά τη γραμμή Αυγενάκη που τον έθεσε εκτός πεδίου της Ν.Δ. Στη συνέχεια, παρά την αρχική ερμαφρόδιτη στάση των 11 νεοδημοκρατών, άρχισε από χθες το ξήλωμα του πουλόβερ. Πρώτα η Ελ. Παναγιωτοπούλου, αντιπεριφερειάρχης Υγείας αλλά κυρίως αναπληρώτρια γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, και στη συνέχεια οι σύμβουλοι Ιωάννης Κατσίρης και Θαν. Πισιμίσης ξεχώρισαν τη θέση τους στηρίζοντας την κομματική γραμμή. Για τον δεύτερο υπήρξε διευκρινιστική δήλωση μέσω της παράταξης Τατούλη, η οποία αντιφάσκει με την προηγούμενη που αναρτήθηκε σε blog της Κορινθίας. Θέση μακριά από τον Τατούλη πήρε και ο σύμβουλος Αγγ. Χρονάς.

Μετά από όλα αυτά, και ενώ όλα έδειχναν ότι η εγκατάλειψη Τατούλη θα γινόταν σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο, φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς είναι η ώρα του Κ. Μητσοτάκη να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους τατουλικούς νεοδημοκράτες και να καλέσει σε παραίτηση από την κομματική ιδιότητα όσους δεν πειθαρχήσουν. Κάθε καθυστέρηση αφαιρεί πόντους και κυρίως κύρος από τη Ν.Δ., κάτι που μπορεί να της στοιχίσει στις επερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο.