Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:56

Οι 11 του Τατούλη έγιναν ήδη 9!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι 11 του Τατούλη έγιναν ήδη 9!

 

Η πρώτη ηχηρή αποστασιοποίηση από το γκρουπ των 11 “κυανοφρουρών” του Τατούλη ήρθε χθες από την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, Ελ. Παναγιωτοπούλου.

Στη συνέχεια τη θέση του διαχώρισε και ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Ιωάννης Δ. Κατσίρης. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο σύμβουλος Θανάσης Πισιμίσης, ο οποίος στη συνέχεια με “ερμηνευτική δήλωση”... μαζεύτηκε. Τις χθεσινές τοποθετήσεις έκλεισε ο Αγγελος Χρονάς, ο οποίος πήρε θέση υπέρ της Ν.Δ. επισημοποιώντας την αποστασιοποίησή του από το σύστημα Τατούλη.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου με δήλωσή της διαλέγει ξεκάθαρα "και μόνο" τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, καταφέροντας έτσι ένα ακόμα πλήγμα στην περιφερειακή διοίκηση. Αναλυτικά η δήλωση της κ. Παναγιωτοπούλου:

«Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, η προοπτική της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Ως κομματικό στέλεχος είναι αυτονόητο ότι δεσμεύομαι από τις επιλογές του κόμματος και μόνο».

ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΡΗΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Ιωάννης Δημ. Κατσίρης με ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ως ενεργό μέλος της Νέα Δημοκρατίας, μιας σύγχρονης, ανανεωμένης, ανοιχτής, κεντροδεξιάς παράταξης που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία, αναγνωρίζω τον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα χρειαστεί, όχι απλά να είμαστε ενωμένοι, αλλά και απόλυτα προσηλωμένοι στον κοινό μας σκοπό. Ενας δύσκολος αντίπαλος βρίσκεται απέναντί μας, ένας αντίπαλος που δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία, διότι τρέφεται από αυτή και κυρίως τρέφεται από τον διχασμό και την πόλωση που ο πολιτικός λόγος του παράγει.

Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα, ενωμένη και αποφασισμένη όσο ποτέ σε έναν κοινό προσανατολισμό, να ξανακάνουμε την παράταξή μας κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

Στη μακροχρόνια διαδρομή μου, έχω εργαστεί από πολλές θέσεις για την προάσπιση των αρχών και των θέσεων του κόμματος της Ν.Δ., ακολουθώντας πάντα τις επιλογές του.

Είναι αυτονόητο ότι, ως ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, αυτό θα συνεχίσω να  πράττω και στο μέλλον».

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΧΡΟΝΑΣ

Με την απόφαση της ΝΔ τάσσεται και ο Αγγελος Χρονάς, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, με μια λακωνική δήλωσή του στην οποία σημειώνει: 

«Σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζω το κόμμα μου και τις αποφάσεις του».

ΜΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ

Λίγες ώρες μετά την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, και ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Θανάσης Πισιμίσης με ανακοίνωσή του συντάχθηκε στη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, σε μία ακόμα κίνηση αποσύνθεσης της παράταξης Τατούλη.

Στην συνέχεια όμως με νεότερη δήλωσή του (η οποία εστάλη από την παράταξη "Νέα Πελοπόννησος") επανήλθε στην αρχική του θέση, που είχε συνυπογράψει με ακόμα 11 στελέχη της πλειοψηφίας, δηλώνοντας: 

«Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΝΔ και τον Πέτρο Τατούλη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η αρχική δήλωση του κ. Πισιμίση, όπως δημοσιεύθηκε στο streetlife1.blogspot.com, είχε ως εξής:

«Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολα μονοπάτια. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι πολίτες αναζητούν αποκούμπι και μία υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

Ως κομματικό στέλεχος της πρώτης γραμμής της ΝΔ, ως αυτοδιοικητικό στέλεχος της Κορίνθου, δηλώνω ξεκάθαρα ότι στηρίζω τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του κόμματός μας. Τίποτα παραπάνω από αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια και που θα συνεχίσω να κάνω».

Η ανακοίνωση-"διευκρίνιση", που στάλθηκε μέσω της "Νέας Πελοποννήσου" μαζί με την... ερμηνεία της δήλωσης του κ. Πισιμίση, λέει:

«Ο περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας Θανάσης Πισιμίσης ξεκαθαρίζει με σημερινή του δήλωση ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να παρερμηνεύει τις δηλώσεις του και επαναλαμβάνει την στήριξή του τόσο προς την ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στην ηγεσία της Νέας Πελοποννήσου και προσωπικά στον Πέτρο Τατούλη.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

“Εχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που στηρίζω διαχρονικά, αλλά και στην αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχω, παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους και δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου.

Παραμένω σταθερά μέλος της παράταξης της "Νέας Πελοποννήσου" και στηρίζω τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που συντελείται στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών».

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER