Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 16:28

Παραίτηση Αλειφέρη ζητεί ξανά ο Τατούλης

Γράφτηκε από την

Ολα τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας εξέπεμπαν σωματίδια περισσότερα από όσα επιτρέπει ο νόμος, αλλά δεν διαπιστώθηκε παρουσία πιθανών επικίνδυνων πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Αυτό τονίζεται στην επίσημη αναφορά της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, την οποία δημοσιοποίησε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Παράλληλα ο κ. Τατούλης συνέχισε την αντιπαράθεσή του με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη αναφέροντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες: “Σε συνέχεια των δημόσιων αναφορών της κ. Αλειφέρη και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως αναφέρονται στο επίσημο έγγραφό τους προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σχετικά με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, κατ’ αρχήν δεν διαπιστώνεται η παρουσία πιθανών επικίνδυνων πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Σε ό,τι αφορά την αύξηση των δεικτών των σωματιδιακών εκπομπών (σκόνη) έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη κατά το νόμο διοικητική διαδικασία συμμόρφωσης των πυρηνελαιουργείων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ζητείται για μια ακόμα φορά η παραίτηση της κ. Αλειφέρη: “Η παραίτηση πλέον της κ. Αλειφέρη είναι απαραίτητη, καθώς όχι μόνο είναι διακοσμητική η θέση της χωρίς την άσκηση αρμοδιοτήτων, αλλά η συμπεριφορά της κρίνεται επικίνδυνη, εφόσον με ανεύθυνες δημόσιες ανακοινώσεις, τις οποίες ουδέποτε στοιχειοθέτησε, προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό και προβλήματα τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική συνοχή της Μεσσηνίας. Την ίδια πολιτική ανευθυνότητα αντανακλούν και οι δηλώσεις του κ. Πατσαρίνου για το θέμα αυτό, καθώς εμφανίστηκε πλήρως ανενημέρωτος και με μοναδικό του ενδιαφέρον τη δημιουργία εντυπώσεων”.