Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 09:09

Ιλαροτραγουδία Τατούλη στο Διοικητήριο: Η Μπούζα πιέζει την Αλειφέρη να παραιτηθεί

Γράφτηκε από τον
Ιλαροτραγουδία Τατούλη στο Διοικητήριο: Η Μπούζα πιέζει την Αλειφέρη να παραιτηθεί

 

Αφού η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη δεν παραιτείται και δεν μετακομίζει για να παραδώσει το μεγάλο και άνετο γραφείο της στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, η περιφερειακή αρχή διά της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Αντωνίας Μπούζα άλλαξε χθες τις κλειδαριές στην αίθουσα συσκέψεων “Παναγιώτης Φωτέας”.

Οι κωμικοτραγικές σκηνές, τα γραφικά γεγονότα συνεχίζονται στο Διοικητήριο Μεσσηνίας και όσο η κ. Αλειφέρη δεν υποκύπτει στην πίεση να παραιτηθεί, τόσο και θα σφίγγει ο κλοιός και ο ψυχολογικός πόλεμος από την περιφερειακή αρχή και τους Μεσσήνιους εκπροσώπους της - υποστηρικτές.

Χθες η κ. Μπούζα που κάλεσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, γιατί κάποια σάιτ είχαν αναρτήσει την αντίδραση της κ. Αλειφέρη στην αλλαγή κλειδαριών στην αίθουσα “Φωτέας”, επέμεινε ότι η κ. Αλειφέρη πρέπει να συμμορφωθεί στην απαίτηση Τατούλη και Εκτελεστικής Επιτροπής και να παραιτηθεί. Και αφού δεν το κάνει, θα πρέπει να αδειάσει το άνετο και μεγάλο γραφείο της, για να το πάρει ο κ. Τατούλης, που όταν έρχεται στην Καλαμάτα δεν μπορεί να στριμώχνεται στα στενά γραφεία (4 συνολικά και συνεχόμενα), που έχει η περιφερειακή αρχή στον 4ο όροφο, βόρεια του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Αρχικά η κ. Μπούζα ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας που αλλάζουν κλειδαριές ή ζητούν από την κ. Αλειφέρη να μετακομίσει στον 3ο όροφο ή στο ισόγειο, περιβάλλονται από νομιμότητα και το κάνουν με εντολή Τατούλη. Επιτέθηκε στην κ. Αλειφέρη, υποστηρίζοντας ότι “με φωνασκίες στους διαδρόμους προσβάλλεις τη δημόσια διοίκηση”. Η κ. Αλειφέρη αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε, όταν χωρίς να γνωρίζει τίποτα, αντιλήφθηκε την κ. Μπούζα με υπαλλήλους να αλλάζουν τις κλειδαριές στην αίθουσα “Φωτέας”, ακόμα και στην πόρτα που επικοινωνεί απευθείας με το γραφείο της.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, μάλιστα, ανέφερε πως “δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε τον φωνασκούντα να συνεχίσει την άσχημη συμπεριφορά”. Είπε ότι με εντολή περιφερειάρχη επιχειρείται η χωροταξική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αλλά διευκρίνισε πως η αναδιάρθρωση δεν αφορά υπηρεσίες αλλά τους αιρετούς, καθώς η ίδια ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης, ενώ δόθηκαν αρμοδιότητες και στους περιφερειακούς συμβούλους Απόστολο Γκούνη και Αγγελο Χρονά (και προφανώς θέλουν γραφεία). Κατηγόρησε την κ. Αλειφέρη ότι συνεχίζει να κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η διοίκηση κι έκανε λόγο για δυσλειτουργίες που επηρεάζουν την απόδοση έργου.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, υποστήριξε ότι “με την εν γένει συμπεριφορά της αρνείται πεισματικά να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. Δεν μπορεί μόνη της να ερμηνεύει τις διατάξεις του νόμου (του “Καλλικράτη”)”. Υπενθύμισε ότι “από τον περιφερειάρχη μία φορά και την Εκτελεστική Επιτροπή άλλες τρεις της έχει ζητηθεί να παραιτηθεί” και ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί να παραμένει σε ένα αξίωμα που η παράταξη την έχει θέσει εκτός.

Η κ. Μπούζα ανέφερε ότι με τις αλλαγές Τατούλη “η Μεσσηνία με τη συμβολή της Περιφέρειας θα προχωρήσει μπροστά και θα παράξει το έργο που έχει  ανάγκη ο τόπος. Η εικόνα της Μεσσηνίας θα αλλάξει προς το καλύτερο σε πολλούς τομείς”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, για τις ευθύνες Αλειφέρη έκανε λόγο για ζητήματα κίνησης υπηρεσιακών οχημάτων, μηχανημάτων έργων, πολιτικής προστασίας σε κάθε τομέα. Υποστήριξε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα για άμεση παροχή έργου, γιατί τα μηχανήματα δεν ήταν συντηρημένα και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τη διοίκηση.

Για το αίτημα χωροταξικής αναδιάρθρωσης, για να αδειάσει το γραφείο της, είπε ότι “αρνείται να το εκτελέσει” και πως “ο περιφερειάρχης εκπροσωπεί τη διοίκηση. Οταν θα έρθει στην Καλαμάτα θα συναντήσει εκπροσώπους όλων των υπηρεσιών, δεν μπορεί να είναι στριμωγμένος σε ένα γραφείο”.

Για το χθεσινό επεισόδιο, ανέφερε ότι “προέκυψε ένα ζήτημα, δεν βρίσκονταν τα κλειδιά της αίθουσας “Φωτέας” και ήταν στα χέρια της διοίκησης (της κ. Αλειφέρη). Με την αλλαγή των κλειδαριών θα μπορεί η διοίκηση να εισέρχεται σε όλους τους χώρους του Διοικητηρίου”. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι “μέχρι σήμερα ο διευθυντής Διοικητικού - Οικονομικού κ. Μουντζούρης ελέγχει τους χώρους του Διοικητηρίου” και πρόσθεσε πως “η διοίκηση δεν μπορεί να ζητά την άδεια της κ. Αλειφέρη να μπαίνει στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” και ο κ. Μουντζούρης δεν είχε τα κλειδιά”. (Αφού λοιπόν κανείς δεν είχε τα κλειδιά πώς μπήκαν στην αίθουσα “Φωτέας”;).

Η κ. Μπούζα ισχυριζόταν χθες ότι σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” η κ. Αλειφέρη δεν έχει αρμοδιότητες και κυρίως την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. Στο άρθρο 160 στην παράγραφο 3 ο “Καλλικράτης” αναφέρει ρητά: “Οι άμεσα εκλεγόμενοι αντιπεριφερειάρχες έχουν και τις ακόλουθες αρμοδιότητες: α) Συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής ενότητας. β) Εκτελούν τις αποφάσεις του περιφερειάρχη, του περιφερειακού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που αφορούν την περιφερειακή ενότητα όπου είναι κατά τόπο αρμόδιοι...”. Ακολουθούν και άλλες 4 αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως την πολιτική προστασία.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης - εκπρόσωπος του Τατούλη αγνοεί την α) αρμοδιότητα της κ. Αλειφέρη, που είναι και η πιο σημαντική.


NEWSLETTER