Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 08:43

Απολογισμός Μπούζα στην Τριφυλία: Ξέχασε το Αλιευτικό Μαραθούπολης και το Γαργαλιάνοι - Βάλτα

Γράφτηκε από τον
Απολογισμός Μπούζα στην Τριφυλία: Ξέχασε το Αλιευτικό Μαραθούπολης και το Γαργαλιάνοι - Βάλτα

 

Για δρόμους και λιμάνια στην Τριφυλία που φτιάχνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε χθες από την Κυπαρισσία η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα.

Οπως είπε, τα έργα είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα. Ηδη έχουν ακουστεί πολλά από περιφερειακούς παράγοντες για διάφορα έργα, σε επισκέψεις τους στην περιοχή και το ίδιο έγινε και χθες. «Ξέχασε» όμως η κ. Μπούζα να κάνει αναφορά στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης που ακόμη δεν έχει προταθεί για ένταξη αν και το πρόγραμμα κοντεύει να εξαντληθεί, ενώ δεν εξήγησε και πώς τα 2 εκ. που είχε υποσχεθεί η Περιφέρεια με ένταξη στο ΕΣΠΑ για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα έγιναν μόλις 400.000. Ενώ και ορισμένα έργα στα οποία αναφέρθηκε είναι στη διαδικασία μελετών και προγραμματικών συμβάσεων. Ουσιαστικά από τα σημαντικά έργα που γίνονται στην περιοχή είναι το λιμάνι της Κυπαρισσίας, ύψους2 εκ. ευρώ περίπου με χρηματοδότηση που είχε υπογράψει ο Αλέξης Χαρίτσης και βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης.

«Πρέπει να ενημερώνουμε τους πολίτες για τα έργα μας που είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα εκτός της πραγματικής. Ο λιμένας της Κυπαρισσίας είναι το μεγάλο έργο της Περιφέρειας στην Τριφυλία προϋπολογισμού 2,3 εκ. ευρώ που βλέπουμε να προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπούζα ξεκινώντας την αναφορά της σε έργα της περιοχής, ενώ στη συνέχεια έδωσε την εξής εικόνα: Ο δρόμος Πλατάνια – Νέδα 500.000 ευρώ όπου έχει εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση, η δημοτική οδοποιία Φιλιατρών 400.000 ευρώ όπου βαίνουν προς έγκριση οι προγραμματικές, η επέκταση του αρδευτικού δικτύου Βρυσών 74.000 ευρώ που δημοπρατήθηκε. Θα συντηρηθεί η 9η ε.ο. Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και είναι στο στάδιο της μελέτης. Οπως στο στάδιο της μελέτης είναι και η 82η ε.ο. Καλαμάτα – Τσακώνα – Καλό Νερό προϋπολογισμού 300.000. Θα προχωρήσουν στη συντήρηση του άξονα Γαργαλιάνοι – Βάλτα προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, έχει εγκριθεί η προγραμματική και πρέπει να πάνε στο Ελεγκτικό, βελτιώνουν τη συντήρηση του οδικού άξονα Καλό Νερό 600.000 ευρώ, ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε, όπως και η συντήρηση του άξονα όρια Νομού Ηλείας – Κυπαρισσίας 600.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε, η συντήρηση στην 9η ε.ο. Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι 600.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε. Είναι στη διαδικασία μελέτης του Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Χριστιάνοι 245.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε η συντήρηση στην 9η ε.ο. Ράχες – Περιστεριά, επίσης βελτιώνεται η 8η επαρχιακή οδός στη Μονή Κατσιμικάδας 150.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε, γίνονται πολλά αντιπλημμυρικά και συμπληρωματικά έργα αγροτικής οδοποιίας στο Γαργαλιάνοι – Ρωμανός 245.000 ευρώ που εκτελείται, γίνονται επεμβάσεις συντήρησης στη 15η επαρχιακή οδό Φιλιατρά – Μαραθόπολη 245.000 ευρώ και είναι υπό συμβασιοποίηση.

Αναφέρθηκε ακόμη στον τομέα της υγείας λέγοντας πως κορυφαίο έργο είναι αυτό της αναμόρφωσης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που ολοκληρώθηκε αφού εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 1,5 εκ. και από το Περιφερειακό Συμβούλιο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Π.Π. το Κ.Υ. Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 385.000 ευρώ.

Κλείνοντας σημείωσε ότι δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την Τριφυλία και συνεργάζονται άψογα με τη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε ότι από την αρχή απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια και τον κ. Τατούλη βρήκαν τις πόρτες ανοικτές και συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με αποτέλεσμα ελλείμματα που υπήρχαν στις υποδομές του Δήμου Τριφυλίας σιγά - σιγά να αποκαθίστανται, να προγραμματίζονται και να υλοποιούνται έργα, τα οποία αλλάζουν προς το καλύτερο μια κακή εικόνα που υπήρχε. Από την Περιφέρεια έχουν εκτελεστεί στην Τριφυλία έργα που ξεπερνούν τα 8 εκ. ευρώ, ενώ θα ανακοινωθούν και άλλα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER