Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 09:22

Παραλήρημα Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Επίθεση σε πολιτικούς και κυρίως σε Σαμαρά

Γράφτηκε από τον
Παραλήρημα Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Επίθεση σε πολιτικούς και κυρίως σε Σαμαρά

 

Επίθεση εναντίον όλων των Μεσσήνιων πολιτικών, επειδή είχαν μετατρέψει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε "ξεχασμένο σκουπιδότοπο", εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Αποσιωπώντας τη συμβολή της Costa Navarino, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010, ο κ. Τατούλης επιχείρησε να πιστωθεί την ανάπτυξη του αεροδρομίου λέγοντας ότι "είχε μόνο 11 πτήσεις το 2011 και τώρα έχουμε φτάσει στο να είναι το πιο αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της χώρας". Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να τα βάλει για μια ακόμα φορά με την "Ε", ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε -αν και δεν κατονομάστηκε- ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επειδή η ανάπτυξη του αεροδρομίου "ανακοινώθηκε από πρωθυπουργούς, ανέμελους πρωθυπουργούς που δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τον τόπο τους. Που το μόνο πράγμα που ήταν, ήταν να κάνουν τις δικές τους παρέες, προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχουν".

Παραθέτουμε όλη την τοποθέτηση του κ. Τατούλη για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προκειμένου οι Μεσσήνιοι (και όχι μόνο οι πολιτικοί) να εξαγάγουν ανεπηρέαστοι τα συμπεράσματά τους:

"Πού το ξέραν το αεροδρόμιο; Πού ανακάλυψαν οι Μεσσήνιοι πολιτικοί το αεροδρόμιο; Το 2011 το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τους Μεσσήνιους πολιτικούς τι ήτανε; Ενας ξεχασμένος σκουπιδότοπος. Είχε μόνο 11 πτήσεις το 2011 και τώρα έχουμε φτάσει στο να είναι το πιο αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της χώρας. Ασφαλώς και δεν έγινε με τις συμβουλές του χαροκαμένου Πλεμμένου. Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές. Οι δουλειές γίνονται με σοβαρότητα, με επενδύσεις και με αυτό τον τρόπο. Γι’ αυτό σας είπα "λαγός τη φτέρη έτρωγε, κακό του κεφαλιού του" (σ.σ. νωρίτερα είχε ξαναπεί επίσης λάθος την παροιμία). Και δεν κάνω κριτική. Απλώς έρχομαι να τους δείξω, να τους δείξω στην κοινωνία και να τους πω ότι όλοι αυτοί που σας είχαν οδηγήσει σε μια ιστορία χωρίς καμία προοπτική, χωρίς καμία λογική. Ηρθε όμως ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας για να αλλάξει τα πράγματα. Ηταν μια θεσμική μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε. Και δεν είναι σωστό αυτό που λέει ο Τάκης Αλευράς, ότι με δημόσιες επενδύσεις θα γίνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Το επιχειρήσαμε εμείς, εκείνη την περίοδο, ανακοινώθηκε από πρωθυπουργούς, ανέμελους πρωθυπουργούς που δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τον τόπο τους. Που το μόνο πράγμα που ήταν, ήταν να κάνουν τις δικές τους παρέες, προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχουν. Αλλά δεν κάνανε τίποτα απολύτως γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα. Και αυτό θέλω να πω, δεν είναι το θέμα των επενδύσεων. Είναι το θέμα της ικανότητας για μάνατζμεντ, για τη διαχείριση ενός τόσο σπουδαίου έργου όπως είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Εάν δεν υπάρχει σύγχρονο μάνατζμεντ, εάν δεν υπάρχει σύγχρονο μάρκετινγκ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική σε κανένα αεροδρόμιο. Γι’ αυτό και πρώτοι εμείς βάλαμε το θέμα της δημιουργίας ενός μικτού οικονομικού σχήματος, όπου η ιδιοκτησία θα ανήκει στο δημόσιο τομέα και η επιχειρηματικότητα θα ανήκει στον ιδιώτη. Οπου ο ιδιώτης καλείται να επενδύσει, να την πιστέψει την επιχειρηματικότητα και το Δημόσιο να προστατέψει την υγιή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αλλά αυτά είναι τα ψιλά γράμματα της ιστορίας που ποτέ δεν την έχετε διαβάσει".   

Θ.Λ.


NEWSLETTER