Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 10:25

Τα ταξί του αεροδρομίου Καλαμάτας από το περιφερειακό συμβούλιο μπαλάκι στην κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον

 

Νομοθετική ρύθμιση ώστε να επιτραπεί στα ταξί που βρίσκονται στην κοινή έδρα του αεροδρομίου της Καλαμάτας να εκτελούν νόμιμα δρομολόγια με προμίσθωση, ζητεί με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ουσιαστικά το Σώμα πετάει το μπαλάκι στην κυβέρνηση για να μην αναγκαστεί το ίδιο να πάρει απόφαση που ενδεχομένως θα στενοχωρήσει κάποιους ταξιτζήδες στη Μεσσηνία. Υπενθυμίζουμε όμως ότι ο νόμος για τις μεταφορές έχει ψηφιστεί το Μάρτιο και δύσκολα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τροποποίησή του λίγους μήνες αργότερα παραδεχόμενη ότι έκανε... μισή δουλειά, επειδή δεν έλαβε υπόψη της όλα τα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προτεινόμενη τροποποίηση θα αλλάξει την κατάσταση όχι μόνο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αλλά κυρίως στο "Ελ. Βενιζέλος" και όπως είναι φυσικό καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει αλλαγές στη μέση της τουριστικής σεζόν. Από την άλλη πλευρά η πρόταση για κατ' εξαίρεση τροποποίηση του νόμου ώστε η ρύθμιση να αφορά μόνο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που εκφράστηκε από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, μάλλον ορθά δεν υιοθετήθηκε από το Σώμα, καθώς κινείτο εκτός των συνταγματικών ορίων.

Oπως φαίνεται και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, περιφερειακή αρχή και αντιπολίτευση θα χρειαστεί να αναζητήσουν τη νέα τουριστική σεζόν (αν όχι μετά τις εκλογές του Μαΐου) μια εναλλακτική πρόταση. Μέχρι τότε και καθώς οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, όλοι δείχνουν να βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση, σύμφωνα με την οποία νόμιμη είναι μόνο η προμίσθωση του ταξί της Μικρομάνης.

Θ.Λ.