Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 17:10

Η Περιφέρεια “φεσώνει” και η Αναπτυξιακή παρακαλάει

Γράφτηκε από τον

 

Τελικά υπάρχει ζήτημα, όσο και αν είναι απίστευτο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βάζει “φέσια” στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, εταιρεία για την οποία έχει την ευθύνη διοίκησης και λειτουργίας της. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που καθιστά προβληματική τη βιωσιμότητά της.

Το τονίζει ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Αργυράκης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, περιφερειακός σύμβουλος και συνεργάτης της περιφερειακής αρχής, στο έγγραφο της Αναπτυξιακής, με το οποίο θα ενημερωθεί η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην αυριανή της συνεδρίαση.

Το τελευταίο “φέσι” είναι 64.000 ευρώ για μελέτες που έχει εκπονήσει η Αναπτυξιακή από το 2012 έως το 2015.

Ο κ. Αργυράκης παρακαλεί την περιφερειακή αρχή “όπως παραιτηθείτε της ανακοπής σας και επιλυθεί εξωδίκως η διαφορά μας, διότι ως αναπτυξιακή, αδυνατούμε να λειτουργήσουμε πλέον, αφού υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση χρημάτων από την Περιφέρεια, όχι μόνο για τις συγκεκριμένες εργασίες που έχουμε κάνει, αλλά και για άλλες, που ενώ έχουμε εκδώσει Διαταγές Πληρωμής, έχετε ασκήσει ανακοπές και καθυστερείτε να μας εκταμιεύσετε χρήματα, για εργασίες που έχουμε παράσχει απολύτως νόμιμα και ορθά. Επιπλέον, δε, μη έχοντας πόρους, έχουν εκδοθεί σε βάρος μας Διαταγές Πληρωμής από εργολάβους που τους έχουμε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες αναθέσει έργα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση”.

Η Περιφέρεια δηλαδή, όχι μόνο δεν πληρώνει παρότι υπάρχουν δικαστικές διαταγές πληρωμής, αλλά καταθέτει και ανακοπές για να καθυστερήσει να πληρώσει, όπως οφείλει, την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για υποχρεώσεις της εδώ και 6 χρόνια. Αυτό είναι από τα απίστευτα και μόνο τιμή δεν περιποιεί στην περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, που αυτοθαυμάζεται και επαίρεται και καυχιέται πως αποτελεί πρότυπο λειτουργίας. Αν δεν ανταποκρίνεσαι στις υποχρεώσεις σου και καθιστάς προβληματικές τις εταιρείες σου, κάθε άλλο παρά για... πρότυπη λειτουργία πρόκειται.

Και δυστυχώς, η αντίδραση του προέδρου με έγγραφο, με το οποίο απευθύνει παρακάλια, προκαλεί ερωτήματα: Είναι δυνατόν, λόγω οικονομικής ασυνέπειας της Περιφέρειας, να έχουν εκδοθεί σε βάρος της εταιρείας που διοικείς διαταγές πληρωμής από εργολάβους που τους έχουν αναθέσει έργα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες αναθέσει έργα, να οδηγείσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και απλά να παρακαλάς;

Η κοινωνία που ενημερώνεται από σπόντα, με αφορμή την ενημέρωση της Οικονομικής Επιτροπής, καταλαβαίνει πως υπάρχει ζήτημα και ότι κάτι δεν πάει καλά.