Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 15:33

Στα άκρα η πολιτική κόντρα Μαντά - Μπούζα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στα άκρα η πολιτική κόντρα Μαντά - Μπούζα

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική κόντρα μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αντωνίας Μπούζα και του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου Περικλή Μαντά.

Μετά το άρθρο - καμπανάκι του καθηγητή Πέτρου Θέμελη για όσα δεν έχουν γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης ο κ. Μαντάς σε άρθρο του με τίτλο "Η Αρχαία Μεσσήνη «φωνάζει»... Ακούει κανείς;" επέρριψε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή με την κ. Μπούζα να απαντάει με άρθρο της και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης να επανέρχεται με δική του απάντηση.

Ακολουθούν τα άρθρα των κ. Μπούζα και Μαντά, που κρατούν στο "κόκκινο" την πολιτική κόντρα:

Αμετροέπεια και αχαριστία

Της Αντωνίας Μπούζα

Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, πολιτευτή Ν.Δ. Μεσσηνίας

 Πολλές υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές θέσεις είδαν για πολλοστή φορά το φως της δημοσιότητας, εκπορευόμενες από τον περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου κ. Περικλή Μαντά, όπου με εμφανή αγωνία για τη μετέπειτα πολιτική του πορεία, επιχειρεί να παρουσιάσει μία άλλη, παραμορφωτική πραγματικότητα για τη Μεσσηνία και για το έργο της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου.

Εφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ακόμη και τις θέσεις του καθηγητή κ. Θέμελη  για να δείξει ο ίδιος εκ των υστέρων… αγωνία, για την πορεία του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Τα παραμορφωτικά γυαλιά με τα οποία βλέπει τελευταία την πραγματικότητα στη Μεσσηνία, εγείρουν πολλά ερωτήματα, τα οποία φυσικά είναι ερωτήματα κυρίως των πολιτών.

Ερωτώ λοιπόν:

- Ποία πολιτική αξιοπιστία έχει όποιος βλέπει υστερήσεις στην παραγωγή πολιτικού έργου, μόνο μετά την αποπομπή του από την τιμητική έμμισθη θέση που του είχε δοθεί;

- Ποία πολιτική αξιοπιστία έχει όποιος μιλά απαξιωτικά για τον πολιτικό του προϊστάμενο, όταν μέχρι χθες τον κολάκευε αδιαλείπτως, επικροτώντας και με δημόσιο λόγο κάθε του ενέργεια, ενώ ουδέποτε είχε εκφράσει αντιρρήσεις ή είχε προτείνει κάτι διαφορετικό;

- Ποία πολιτική αξιοπιστία έχει όποιος μηδενίζει απρεπώς το έργο και την προσπάθεια πολλών, είτε υπηρεσιακών, είτε αυτοδιοικητικών, είτε πολιτικών παραγόντων, προκειμένου να επιτύχει τους αυστηρά προσωπικούς του στόχους;

- Ποία πολιτική αξιοπιστία έχει όποιος χρησιμοποιεί την αγωνία της κοινωνίας και το αίτημα για πολιτική αλλαγή, προκειμένου να πείσει πως η δική του διαφωνία εκπορεύεται από κεντρικές πολιτικές επιλογές και στηρίζεται από πολιτικά κέντρα;

- Ποία πολιτική αξιοπιστία έχει όποιος παρουσιάζει χωρίς αιδώ άλλη… δήθεν αλήθεια σχετικά με την απομάκρυνσή του από τη θέση ευθύνης που κατείχε, καίτοι έγινε παρουσία πολλών, δηλαδή όλης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

Φυσικά τα έργα και η σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα αναλυθούν εν ευθέτω χρόνω διεξοδικά, προκειμένου και καταρρεύσει το παραμορφωτικό αφήγημα του περιφερειακού συμβούλου, ο οποίος επιχειρεί άκομψα να εισπράξει πολιτικά κάθε είδους διαφωνία με την περιφερειακή αρχή.

Ενα πράγμα μόνο δεν πρέπει να ξεχνά κανείς μας στο δημόσιο βίο. Η αμετροέπεια και η αχαριστία τιμωρούνται πάντα από την κοινωνία.

 

Η απάντηση Μαντά

Τη δική του απάντηση στην απάντηση της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αντωνίας Μπούζα εξέδωσε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς:

“Η καθημερινή αυτογελοιοποίηση της κ. Μπούζα αποτελεί προσωπική της πολιτική επιλογή. Με τη σημερινή ανακοίνωσή της όμως η νεόκοπη αντιπεριφερειάρχης, το μόνο που κατάφερε να επιβεβαιώσει είναι πως δυο πράγματα στον κόσμο είναι άπειρα: το σύμπαν και η πολιτική ιδιοτέλεια. Αν και για το σύμπαν δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρος.

Οσο για τον κ. Τατούλη ας απολογηθεί για το έργο του στους πολίτες της Πελοποννήσου κι ας σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από έμμισθα πολιτικά «φουστάνια» όλων των ειδών, που έχει γύρω του”.

Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής ΝΔ Ν. Μεσσηνίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER