Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 09:56

Aναμένεται αντίδραση σήμερα στο Περιφερειακό: Θα σηκωθεί ο Τατούλης από το καναβάτσο;

Γράφτηκε από τον
Aναμένεται αντίδραση σήμερα στο Περιφερειακό: Θα σηκωθεί ο Τατούλης από το καναβάτσο;

 

Στο καναβάτσο βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, μετά το δεξί κροσέ που δέχτηκε από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη - και πλέον όλοι περιμένουν να δουν αν έχει δυνάμεις ν' αντιδράσει ή αν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κόρινθο θα ρίξει “λευκή πετσέτα”, μήπως διασώσει τουλάχιστον την υποψηφιότητα της κόρης του, Εύης Τατούλη.

Ενδιαφέρον  θα έχει επίσης η στάση που θα τηρήσουν στη σημερινή συνεδρίαση οι γαλάζιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, μετά το σαφέστατο μήνυμα του κ. Γεωργιάδη το οποίο είναι αδύνατο να αγνοηθεί, καθώς εκφράζει απόλυτα τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι των εξελίξεων από την αρχή και συγκεκριμένα από την Παρασκευή το βράδυ, όταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τόσο ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει τον κ. Τατούλη όσο και ότι ο πρόεδρός της Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το όνομα του γαλάζιου υποψήφιου περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο, μετά τη ΔΕΘ.

Μετά τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, κατέρρευσε με πάταγο η επικοινωνιακή αμυντική γραμμή του κ. Τατούλη την οποία διέδιδαν τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης - σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν θα έδινε “χρίσματα” στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ταυτόχρονα έπεσε και η ασπίδα των γαλάζιων περιφερειακών συμβούλων που στήριξαν τον κ. Τατούλη στο όνομα της ουδετερότητας του κόμματος. Από εδώ και πέρα ο σύμβουλοι γνωρίζουν ότι η στήριξη στον κ. Τατούλη ενδεχομένως να τους στοιχίσει την πολιτική τους καριέρα, και γι' αυτό δεν θα την παρέχουν με ευκολία.

Το κροσέ από τον Αδωνι Γεωργιάδη ήταν το δεύτερο χτύπημα που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ο Π. Τατούλης, καθώς νωρίτερα είχε πληροφορηθεί την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής να κατεβάσει δικό το υποψήφιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η απόφαση αυτή στερεί από τον  κ. Τατούλη τα κεντροαριστερά ερείσματα που του χάρισαν τη νίκη το 2010 και τον βοήθησαν σημαντικά το 2014. Πλέον είναι αναγκασμένος να βασιστεί μόνο στις δικές του δυνάμεις, αξιολογώντας τη βοήθεια που μπορούν να του προσφέρουν οικονομικοί παράγοντες με τους οποίους συνεργάστηκε, καθώς και φιλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία βέβαια συνηθίζουν ν' ακολουθούν τον εκάστοτε νικητή των εκλογών.

Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Π. Τατούλης υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές του κινδυνεύει να τα χάσει όλα, καθώς δεν φρόντισε να διασφαλίσει μια ασφαλή έξοδο για τον εαυτό του και τους συνεργάτες του. Τώρα είναι αναγκασμένος ή να συγκρουστεί με τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της πολιτικής σκηνής ή να εγκαταλείψει με προσχηματικό τρόπο την Περιφέρεια μήπως διασώσει, όπως προαναφέραμε, την υποψηφιότητα της κόρης του. Ανεξάρτητα από τη βούληση του κ. Τατούλη όμως, που έτσι κι αλλιώς δεν θα βασίζεται στην καθαρή σκέψη μετά την πτώση στο καναβάτσο, το πολιτικό του μέλλον δεν εξαρτάται πλέον από τον ίδιο, αλλά από τη στάση που θα τηρήσουν οι γαλάζιοι και πράσινοι περιφερειακοί σύμβουλοι τους προσεχείς μήνες.

Ηδη χθες ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης, εκφράζοντας στο messinialive.gr το ενδιαφέρον του για το Δήμο Καλαμάτας, ουσιαστικά ενημέρωσε τον κ. Τατούλη ότι δεν θα είναι μαζί του στις επόμενες εκλογές. Αντιθέτως, πιστή στον περιφερειάρχη παραμένει η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα που όμως κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραμείνει μέλος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αμφισβήτησε ανοιχτά τις θέσεις του κόμματος, διαμαρτυρόμενη στον αντιπρόεδρο για όσα εκείνος δήλωσε αναφορικά με τη γαλάζια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θ.Λ.


NEWSLETTER