Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 08:44

Κλιμακώνεται η κόντρα Ν.Δ. και περιφερειάρχη:  500.000 ευρώ για ηθική βλάβη ζητάει από τον Τατούλη ο Μαντάς

Γράφτηκε από την
Κλιμακώνεται η κόντρα Ν.Δ. και περιφερειάρχη:  500.000 ευρώ για ηθική βλάβη ζητάει από τον Τατούλη ο Μαντάς

 

Μήνυση και αγωγή κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς.

Ο ενάγων ζητεί μάλιστα από τον εναγόμενο 500.000 ευρώ αποζημίωση για την ηθική βλάβη που προκλήθηκε όταν ο κ. Τατούλης υποστήριξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο πως ο κ. Μαντάς του πρότεινε να δώσει “μαύρο” χρήμα σε ιδιοκτήτη μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Συγκεκριμένα ο κ. Μαντάς με την αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας ζητεί: "Να υποχρεωθεί ο εναγόμενος, για την αναφερόμενη στο ιστορικό της αγωγής μου αιτία, να μου καταβάλει ως χρηματική ικανοποίηση της ηθικής μου βλάβης ποσό των 499.950,00 € νομιμοτόκως από της επιδόσεως της παρούσας αγωγής και μέχρις της πλήρους και ολοσχερούς εξόφλησής μου. Να διαταχθεί η παράλειψη της προσβολής στο μέλλον με την απειλή χρηματικής ποινής5.000,00 € για κάθε παράβαση της εκδοθησομένης αποφάσεως. Να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση, ως προς τις κατά τα ανωτέρω καταψηφιστικές διατάξεις της, προσωρινώς εκτελεστή. Να απαγγελθεί κατά του εναγομένου, προσωπική κράτηση ενός έτους ως μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του με το διατακτικό αυτής".

Η ΕΓΚΛΗΣΗ

Στην έγκληση που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας για άσκηση ποινικής δίωξης στον κ. Τατούλη, ο κ. Μαντάς αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο εγκαλούμενος εκστομίζοντας τις επίμαχες απαξιωτικές, καταφρονητικές και συκοφαντικές φράσεις ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν προσδιόρισε το χρόνο των δήθεν επισκέψεών μου στο γραφείο του που προφανώς ήταν πλείονες της μίας, καθώς ο ίδιος χρησιμοποίησε τις λέξεις «…που ερχόταν στο γραφείο μου». Επίσης, δεν προσδιόρισε για ποιο λόγο ο ίδιος λησμόνησε επί μακρό χρονικό διάστημα να προβεί δημοσίως στην επίμαχη καταγγελία. Επιπροσθέτως, λησμόνησε να εξηγήσει για ποιο λόγο άκουσε αυτά που ισχυρίζεται ότι του έλεγα στις επισκέψεις μου στο γραφείο του και προεχόντως ξέχασε να εξηγήσει για ποιο λόγο εξακολουθούσε να τα ακούει. Κυρίως όμως, λησμόνησε να εξηγήσει τον λόγο ότι ενώ δεχόταν τις δήθεν κρίσιμες επισκέψεις μου στο γραφείο του εξακολουθούσε να με διατηρεί ως αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου. Τα ερωτήματα αυτά, εκτός από αμείλικτα και τελικώς ρητορικά, είναι σε κάθε περίπτωση κρίσιμα διότι αποδεικνύουν όχι απλά τον πολιτικό πανικό και την πολιτική παράκρουση του εγκαλουμένου, αλλά κυρίως γιατί επιβεβαιώνουν τη δόλια βούλησή του να πλήξει την προσωπικότητά μου στον πυρήνα της εμφανίζοντάς με οψίμως ως αντιπρόσωπο δήθεν ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και ως περιφερόμενο ζητιάνο “μαύρου” χρήματος χάριν μη κατονομαζόμενου ιδιοκτήτη μέσου ενημέρωσης. Η υβριστική και συκοφαντική δυσφημιστική συμπεριφορά του εγκαλουμένου εις βάρος μου οξύνθηκε και επιτάθηκε με το κρίσιμο δελτίο Τύπου της 26.9.2018. Σε αυτό ο εγκαλούμενος, ευρισκόμενος σε καταφρονητική μέθη χρησιμοποίησε με αήθη επίταση απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος μου. Ειδικότερα, ο εγκαλούμενος, με το επίμαχο δελτίο Τύπου με αποκάλεσε πολιτικά ετερόφωτο, πολιτικό αχυράνθρωπο και εκτελεστή εντολών, δήθεν αφεντικών μου. Επίσης, μου απέδωσε πολιτική κωλοτούμπα, ισχυριζόμενος αίολα ότι δήθεν κατασυκοφαντώ, υβρίζω και λασπολογώ, με χυδαία μάλιστα ψέματα την περιφερειακή αρχή και τον ίδιο. Συγχρόνως, στο επίμαχο δελτίο Τύπου ο εγκαλούμενος με χαρακτηρίζει ως εκτελεστικό όργανο πολιτικών παρεών και συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, καταλογίζοντάς μου αφ’ ενός ότι δεν υπολογίζω το δημόσιο συμφέρον και αφ’ ετέρου ότι δήθεν τελώ σε πανικό. Παρέλκει στο σημείο αυτό η αυτονόητη επισήμανση ότι το επίμαχο δελτίο Τύπου, συγγραφέν από τον εγκαλούμενο επικοινωνήθηκε άμεσα σε όλα τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου και έγινε έτσι γνωστό σε όλους του Πελοποννησίους πολίτες και όχι μόνο. Οι ως άνω συκοφαντικοί, δυσφημιστικοί ισχυρισμοί του εγκαλουμένου αποδεικνύουν πασίδηλα τον υπερχειλή δόλο του, προκειμένου να πλήξει την τιμή και την προσωπικότητά μου και να με χλευάσει ως πολιτικό στέλεχος και εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο".

ΜΑΝΤΑΣ:«ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ»

Μετά την υποβολή της μήνυσης και της αγωγής ο κ. Μαντάς δήλωσε: "Η πολιτική δράση έχει ως πεδίο της την κοινωνία και τα προβλήματά της και ως διαρκές στοίχημα το μέλλον. Η πολιτική δράση έχει ως εργαλεία τον διάλογο και την κριτική αντιπαράθεση. Ταυτόχρονα έχει ως αφετηρία και θεμέλιο τις κοινές αρχές και αξίες του πολιτικού μας πολιτισμού. Στην πολιτική μου διαδρομή δεν μετήλθα ποτέ λογικές πολιτικής αυτοδικίας, δεν χρησιμοποίησα πρακτικές «bullying», ούτε και επιδόθηκα σε δολοφονίες χαρακτήρων. Η αποχή μου από τέτοια ενδημικά φαινόμενα που δηλητηριάζουν και υπονομεύουν την πολιτική, βαίνει παράλληλα με τη σταθερή βούλησή μου να στέκομαι απέναντί τους, με τον μόνο τρόπο που προβλέπει το κράτος δικαίου και είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη της πατρίδας. Ετσι σήμερα κατέθεσα έγκληση και αγωγή κατά του κ. Πέτρου Τατούλη, υπερασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψή μου. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους διότι, μεταξύ των άλλων, «κρείττον του λαλείν το σιγάν»".

Ο κ. Μαντάς έχει προτείνει για μάρτυρες στη δίκη το δημοσιογράφο της "Ε" Θανάση Λαγό (που κάλυψε δημοσιογραφικά την επίμαχη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου), τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκο Γόντικα, την πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας Αντζελα Σκλήκα και τον Καλαματιανό Νίκο Τσακάκο.

Δικηγόρος του κ. Μαντά είναι ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «ΑΒΡΑΚΟΣ ΕΒΑΛΕ ΒΡΑΚΙ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΡΤΑ ΤΟ ‘ΔΕΙΧΝΕ»

Ο περιφερειάρχης σχολίασε χθες το βράδυ με την εξής γραπτή δήλωση:

"Το κείμενο με το οποίο δημοσιοποιεί την κατάθεση έγκλησης και αγωγής εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη δείχνει την πολιτική σύγχυση του κ. Μαντά, ο οποίος, όπως έχουμε ξαναπεί, στη συγκεκριμένη δίκη θα βρεθεί προ εκπλήξεως, αφού εκεί θα κληθούμε να τα πούμε «όλα». Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν ξεχνούν ότι ο κ. Μαντάς βρέθηκε εκτός της περιφερειακής αρχής και της «Νέας Πελοποννήσου» την περίοδο της «ανακάλυψης» και της διερεύνησης του “κοριού” στο γραφείο της κ. Αλειφέρη, όπως η ίδια κατήγγειλε. Στο δικαστήριο ο κ. Μαντάς θα υποχρεωθεί να μιλήσει και όχι να σιωπήσει όπως προτρέπει. Αλλωστε οι ένοχοι σιωπούν, γιατί αυτοί έχουν την ανάγκη να κρυφτούν. Είναι πολύ καλή η υπηρεσία του προς τα «πολιτικά αφεντικά του», δεν μπορεί ωστόσο να κοροϊδέψει τους πολίτες, οι οποίοι τον έχουν πάρει χαμπάρι. Συνηθίζει άλλωστε ο λαός σε τέτοιες περιπτώσεις να λέει «άβρακος έβαλε βρακί, σε κάθε πόρτα το ‘δειχνε»".


NEWSLETTER