Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 15:40

Κάνει πως ξέχασε τα χρίσματα ο Τατούλης

Γράφτηκε από την
Κάνει πως ξέχασε τα χρίσματα ο Τατούλης

Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των πολιτών” δήλωσε χθες στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Παραβλέποντας” ότι υπήρξε 18 χρόνια βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ότι στις εκλογές του 2010 και του 2014 εκλέχτηκε περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, ο κ. Τατούλης δεν δίστασε να δηλώσει: “Θεωρώ ότι η χώρα θα πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, των κομμάτων όλων, να τηρήσουν το άρθρο 102 του Συντάγματος που μιλάει για την αυτοτέλεια, πολιτική και διοικητική, της αυτοδιοίκησης. Και να μην παρεμβαίνουν πολιτικά στο θέμα αυτό”.

Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης είπε ότι οι περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης: “Το έχω θέσει στην Ενωση Περιφερειών το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση”.


NEWSLETTER