Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 08:24

Βολές Πατσαρίνου κατά περιφερειακής αρχής

Γράφτηκε από την

Ελλειμμα σοβαρότητας καταλογίζει στην περιφερειακή αρχή ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, επειδή «φτάνουν στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Πατσαρίνου:

«Εχει γίνει πλέον κανόνας, σοβαρά θέματα της Περιφέρειας που παρουσιάζουν προβλήματα ή έχουν "κολλήσει" να φτάνουν στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εκτός ημερήσιας διάταξης και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει καν εισήγηση γι’ αυτά. Ωστόσο εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα που επηρεάζουν σοβαρά τις ζωές των πολιτών, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή υποβαθμίζεται ο ρόλος της Οικονομικής Επιτροπής, καθότι δεν επικεντρωνόμαστε στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα αλλά ασχολούμαστε, απροετοίμαστοι, για αρκετή ώρα, με πολλά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Κάτι αντίστοιχο αντιμετωπίσαμε και στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης (25-10-2018) όπου φλέγοντα ζητήματα όπως η μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία, η παράταση συμβάσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, η επισκευή του προσήνεμου μόλου Κυπαρισσίας, οι απευθείας αναθέσεις για αντιπλημμυρικά έργα, οι απορριπτικές αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης για πρόστιμα της Περιφέρειας και άλλα, ήρθαν για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η επιλογή αυτή της περιφερειακής αρχής, που επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση, κρύβει σκοπιμότητα και δείχνει αδυναμία, έλλειψη σοβαρότητας και κακοδιαχείριση στην αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων. Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή κινείται στοχεύοντας στην επικοινωνιακή πολιτική και τη διαμόρφωση πελατειακών σχέσεων».