Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 18:54

Σκορποχώρι η παράταξη του Τατούλη

Γράφτηκε από τον
Σκορποχώρι η παράταξη του Τατούλη

Ούτε οι μισοί από τους περιφερειακούς συμβούλους που εξελέγησαν με την παράταξη Τατούλη στις εκλογές του 2014, δεν παρευρίσκονταν προχθές το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν η αντιπολίτευση ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για να δοκιμάσει τις αντοχές της περιφερειακής αρχής.

Ενώ λοιπόν η παράταξη του Πέτρου Τατούλη στις εκλογές εξέλεξε 31 συμβούλους, χθες κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας την εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου ψήφισαν μόνο 14 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η εκπρόσωπος των Οικολόγων Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφερειακή αρχή διασώθηκε κυρίως χάρη στην ψήφο των συμβούλων που είχαν εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, αφού οι περισσότεροι "γαλάζιοι" σύμβουλοι έλειπαν την ώρα της ψηφοφορίας. Σε κάθε περίπτωση όμως οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας προσήλθαν κανονικά στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να έχει απαρτία το όργανο. Στη συνέχεια οι "γαλάζιοι" και "πράσινοι" σύμβουλοι της πλειοψηφίας συμμετείχαν στη συνεδρίαση σαν να μην γνώριζαν τις αποφάσεις με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής παρέχουν στήριξη στους υποψήφιους περιφερειάρχες Παναγιώτη Νίκα και Γιάννη Μπουντρούκα. Και ενώ η παράταξη της πλειοψηφίας φάνταζε ενωμένη, με το πέρασμα της ώρας οι σύμβουλοί της σκόρπισαν στους... πέντε ανέμους προκαλώντας εκνευρισμό στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Ο εκνευρισμός εκδηλώθηκε με φωνές προς τους υπαλλήλους της γραμματείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν η αντιπολίτευση ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ. Τατούλης φανερά εκνευρισμένος απευθύνθηκε στους υπαλλήλους με έντονο ύφος και τους ζήτησε να φωνάξουν από τους διαδρόμους όσους συμβούλους βρουν. Ομως οι υπάλληλοι βρήκαν στους διαδρόμους ελάχιστους συμβούλους, καθώς οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.
Αν επιχειρήσει κάποιος να "αποκωδικοποιήσει" την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των περισσότερων συμβούλων της πλειοψηφίας θα δυσκολευτεί πολύ, αφού ούτε οι ίδιοι δεν δείχνουν να έχουν αποφασίσει "με ποιους θα παν και ποιους θα αφήσουν". Υπάρχει βεβαίως και ένας μικρός αριθμός συμβούλων, μεταξύ των οποίων και οι Μεσσήνιοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης, που έχουν ξεκάθαρα αποφασίσει ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται δίπλα στον κ. Τατούλη, αν και ο κ. Γκούνης έχει ανακοινώσει ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας.
Θ.Λ.


NEWSLETTER