Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 09:14

“Μπουλντόζα” Τατούλη σε ντελίριο λαϊκισμού με βολές κατά Μητσοτάκη, Σαμαρά, Νίκα και Δέδε

Γράφτηκε από τον
“Μπουλντόζα” Τατούλη σε ντελίριο λαϊκισμού με βολές κατά Μητσοτάκη, Σαμαρά, Νίκα και Δέδε

 

 

Κοσμογονία έργων και πολιτικούς αντιπάλους κατώτερους των περιστάσεων επιχείρησε να παρουσιάσει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Στο... παράλληλο σύμπαν του κ. Τατούλη η περιφερειακή αρχή όχι μόνο είναι πρωτοπόρος και τα κάνει όλα σωστά, αλλά βρίσκεται και στο στόχαστρο όλων των πολιτικών, των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, επειδή ζηλεύουν το έργο της και θέλουν να το μειώσουν.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός

Στην πραγματικότητα ο κ. Τατούλης χωρίς στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής αισθάνεται τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του και γι’ αυτό στρέφεται εναντίον όλων, πιστεύοντας ότι η επιθετικότητα θα τον διατηρήσει όχι μόνο στην επικαιρότητα αλλά και στην εξουσία. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο κ. Τατούλης χθες από την Καλαμάτα μεταξύ άλλων έβαλε ή άφησε υπονοούμενα σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όλων των κομμάτων γενικά, κατά της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και φυσικά εναντίον των υποψηφίων περιφερειαρχών Παναγιώτη Νίκα και Γιώργου Δέδε. Οπως φαίνεται ο κ. Τατούλης είναι αποφασισμένος να κάνει μια επιθετική προεκλογική εκστρατεία με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη σαν αυτά που έφεραν στην εξουσία  λαϊκιστές πολιτικούς, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ουσιαστικά θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των κομμάτων και γι’ αυτό χθες έκανε επίδειξη δύναμης έχοντας στο πλάι του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόσο τη νεοδημοκράτισσα αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα (που παρακολούθησε απαθής την επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη) όσο και την "πράσινη" αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Για να γίνει πιο πειστικός ο κ. Τατούλης, αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, φρόντισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να γκρεμίσει κάθε γέφυρα που ενδεχομένως να τον συνέδεε με τη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

"Ο κ. Μητσοτάκης θέλει ανθρώπους οι οποίοι ουσιαστικά να υπηρετήσουν την άποψή του, την πρότασή του και την πολιτική του. Εγώ έχω μια διαφορετική προσέγγιση, και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Εμένα με ενδιαφέρει να υπηρετώ τους πολίτες, την Πελοπόννησο και πάνω από όλα να είμαι ακριβής σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου στην οριοθέτηση του περιφερειακού θεσμού". Με αυτά τα λόγια ο κ. Τατούλης αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τον στηρίζει επειδή θέλει υποτακτικούς, ενώ ο ίδιος είναι ανυπότακτος και υπηρετεί μόνο τους πολίτες. Η φράση αυτή του κ. Τατούλη εμμέσως πλην σαφώς στρέφεται ενάντια σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υπονοεί ότι υποτάσσονται στον πρόεδρο του κόμματος. Παράλληλα ο κ. Τατούλης τοποθετεί τον εαυτό του πιο ψηλά από τον κ. Μητσοτάκη στην κλίμακα των ιεραρχικών αξιών, καθώς αυτοπαρουσιάζεται ως υπηρέτης των πολιτών την ώρα που οι υπόλοιποι είναι υπηρέτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αλλωστε ο κ. Τατούλης απαντώντας μόλις στη δεύτερη ερώτηση της μαραθώνιας συνέντευξης, φρόντισε να ξεχωρίσει την παράταξή του από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις δηλώνοντας: "Εμείς με τη "Νέα Πελοπόννησο" ανατρέψαμε την καθεστηκυία λογική όχι μόνο στην περιφέρειά μας αλλά στην ευρύτερη επικράτεια".

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Τατούλης είπε ότι δεν είχε καμία επαφή με τον κ. Μητσοτάκη πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Νίκα, ενώ υπενθύμισε ότι όταν δήλωσε πως θέλει να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οι άλλοι υποψήφιοι διαφώνησαν επειδή δεν ήταν... μέλος του κόμματος.

Κλείνοντας τους λογαριασμούς του με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να αφήσει υπονοούμενα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη στάση του στην αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

"ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ..."

Δεν βρέθηκε όμως μόνο ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στο στόχαστρο του κ. Τατούλη. Ευκαιρία για να ασκήσει κριτική σε... όλους τους προέδρους των κομμάτων αποτέλεσε ερώτηση για το ενδεχόμενο διαγραφής στελεχών της παράταξής του από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. "Τα πολιτικά κόμματα και οι πρόεδροί τους θα πρέπει να σοβαρευτούν πάρα πολύ και θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα εθνικά ζητήματα και τα κρίσιμα προβλήματα της κοινωνίας μόνο με τις παρέες τους" δήλωσε ο κ. Τατούλης, ενώ νωρίτερα είχε εκτιμήσει ότι δεν θα διαγραφούν από τα κόμματά τους στελέχη της παράταξής του γιατί με αυτό τον τρόπο θα απαξιωθούν περισσότερο τα κόμματα. Εννοείται ότι η κριτική δεν περιορίστηκε στα κόμματα και ότι βολές από τον κ. Τατούλη δέχτηκαν τόσο η παράταξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο (για τη στάση της στο Περιφερειακό Συνέδριο) όσο και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες (επειδή παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος για να γίνει γραμματέας στο υπουργείο Υποδομών και γιατί μελετά να κατασκευαστεί με επέκταση της σύμβασης παραχώρησης ο δρόμος Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη).

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ Ο... ΝΙΚΑΣ

Πίσω από όλες τις παραπάνω επιθέσεις, που λειτούργησαν κυρίως ως αντιπερισπασμός, ήταν δύσκολο να κρυφτεί ο κύριος στόχος της επικοινωνιακής επίθεσης, που δεν ήταν άλλος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Τατούλης σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή φρόντιζε να εξαπολύει "δηλητηριώδη βέλη" κατά του κ. Νίκα, με στόχο να υπενθυμίσει σε όλους ότι οι επικείμενες εκλογικές μάχες θα είναι κάτι παραπάνω από άγριες. Παράλληλα ο κ. Τατούλης έδειξε ότι προτιμά για έδρα του στην προεκλογική εκστρατεία το "γήπεδο" της διαχείρισης των σκουπιδιών. Γι’ αυτό όχι μόνο υιοθέτησε σε μεγάλο βαθμό το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Documento" που εμπλέκει τον κ. Νίκα με εργολάβο σκουπιδιών, αλλά μιλώντας για τη Μαραθόλακκα αναφέρθηκε σε "μείζον θέμα με μαύρες σελίδες". Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Τατούλης υπενθύμισε ότι ο κ. Νίκας ως πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου διαφωνούσε με τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον κατηγόρησε ότι εξαιτίας της στάσης του η διαγωνιστική διαδικασία καθυστέρησε τουλάχιστον δύο χρόνια. Κατηγόρησε επίσης τη δημοτική αρχή Καλαμάτας ότι δεν έχει κάνει τίποτα για τη διαχείριση των σκουπιδιών και άφησε υπονοούμενα - απειλές για αναθέσεις 7 εκατ. ευρώ που ενδεχομένως απασχολήσουν τη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης βάλλοντας κατά του κ. Νίκα άφησε υπονοούμενα ακόμα και κατά της εφημερίδας "Καθημερινή", επειδή σε ρεπορτάζ χαρακτήρισε εστίες διαφθοράς τα ταμιευτήρια Sparkassen. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τατούλης έχει εξαγγείλει τη λειτουργία Sparkassen στην Πελοπόννησο.

Προφανώς όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το ρεπορτάζ της "Καθημερινής" ήταν αναδημοσίευση από το Bloomberg, εκτός και αν πιστεύει ότι το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων ρισκάρει το κύρος του προκειμένου να πλήξει τα ταμιευτήρια της Πελοποννήσου.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν το μέλος του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αργυράκης και ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, που φέρεται να έχει συμφωνήσει να είναι υποψήφιος με τον κ. Τατούλη, ώστε να οριστεί σε περίπτωση εκλογικής νίκης αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.


NEWSLETTER