Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 12:52

Αποχή από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο για "Πελοπόννησος Πρώτα" και "Πελοπόννησος Οικολογική"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αποχή από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο για "Πελοπόννησος Πρώτα" και "Πελοπόννησος Οικολογική"

Τους λόγους για τους οποίους έχουν αποφασίσει να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση (3:30 μ.μ.) του Περιφερειακού Συμβουλίου εξηγούν με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις "Πελοπόννησος Πρώτα" και "Πελοπόννησος Οικολογική".

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση:

"Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να υποτιμά και να υποβαθμίζει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα άρθρα 100 και 101 του «Κλεισθένη» και τα 8 και 9 του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η πρόσκληση για τις συνεδριάσεις του πρέπει να φτάνει στα μέλη του σώματος 5 μέρες πριν ενώ 3 μέρες νωρίτερα πρέπει να έχουν δοθεί και όλες οι εισηγήσεις των θεμάτων.
Για την 21η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, η πρόσκληση έφτασε στα μέλη μόλις 2 μέρες πριν ενώ οι εισηγήσεις δόθηκαν την τελευταία μέρα! Να σημειώσουμε ότι ούτε επείγοντα χαρακτήρα είχε η συνεδρίαση και επιπλέον περιλάμβανε 22 θέματα, πολλά εκ των οποίων έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και για την αντιμετώπισή τους απαιτείται χρόνος για μελέτη και ενημέρωση.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Περιφερειακή Αρχή να σοβαρευτεί και να σεβαστεί το ρόλο της. Ιδιαίτερα τώρα, που είναι αποδυναμωμένη από τις συνεχείς αποχωρήσεις - ανεξαρτητοποιήσεις, οφείλει να τηρεί όλες τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, διαφορετικά επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις διαπιστώσεις ότι τα περί ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης είναι προκάλυμμα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Με τη στάση της και τις εντάσεις που δημιουργεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο δυναμιτίζει την ουσιαστική λειτουργία του οργάνου ενώ συνεχώς απομακρύνεται από τη δημοκρατική επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία.
Η ελάχιστη πρώτη μορφή αντίδρασής μας είναι να απέχουμε από αυτό το κακοφτιαγμένο σκηνικό της σημερινής συνεδρίασης".

Οι παρατάξεις
Πελοπόννησος Πρώτα
Πελοπόννησος Οικολογική

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER