Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 18:44

Τατούλης κατηγορεί Νίκα για ρατσισμό

Γράφτηκε από την

Νέα απόπειρα να αποδομήσει τη δημόσια εικόνα και να πλήξει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έκανε ο Πέτρος Τατούλης. Αυτή τη φορά κατηγόρησε τον δήμαρχο Καλαμάτας, χωρίς βέβαια να τον κατονομάσει, για κοινωνικό ρατσισμό.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην ομιλία του σε συνέδριο στην Τρίπολη για τον τουρισμό ΑΜΕΑ και τον ιατρικό τουρισμό ανέφερε: «Κατά τη διεκδίκησή μας τμήματος στρατοπέδου για το σκοπό αυτό (σ.σ. δημιουργία campus ΑΜΕΑ στο στρατόπεδο της Καλαμάτας), υπήρξε δήμαρχος ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή το σχέδιο αυτό, λέγοντας ότι θέλει να δημιουργήσει κατοικίες αξιωματικών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ακόμα και σήμερα στον 21o αιώνα υφέρπει ο ρατσισμός και η λογική του αποκλεισμού».

Υπενθυμίζουμε ότι την πρόταση για campus ΑΜΕΑ στο στρατόπεδο της Καλαμάτας την είχε διατυπώσει αρχικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ότι ο κ. Τατούλης την "έκλεψε" χωρίς να αναφέρει τον εμπνευστή της.

Η ομιλία Τατούλη έγινε στο συνέδριο «Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και ιατρικό τουρισμό», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, από την Παρασκευή 7 μέχρι και χθες Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, ο Π. Τατούλης τόνισε στην ομιλία του ότι «το συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να καταρτίσει έναν οδικό χάρτη εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και ότι «για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη προετοιμαστεί για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ περίπου».

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας, όπως υποστήριξε ο Πέτρος Τατούλης, θα προβλέπει συγκεκριμένους άξονες παρεμβάσεων και ανάμεσά τους «θα υπάρξουν δύο campus ΑΜΕΑ: ένα στο Λουτράκι και ένα στην Καλαμάτα» - ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε έμμεσα με τον παραπάνω περιγραφόμενο τρόπο στον συνυποψήφιό του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό ο κ. Τατούλης είπε ότι οι προσεγγίσεις δεν θα πρέπει να μένουν σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. «Οι δήμοι θα πρέπει έγκαιρα να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν μόνοι τους τις υποδομές ιαματικού τουρισμού που διαθέτουν», δήλωσε, και πρότεινε το μοντέλο των ΣΔΙΤ.