Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 16:14

Νικολάκου κατά Νίκα για διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από την
Νικολάκου κατά Νίκα για διαχείριση απορριμμάτων

“Οραμα του κ. Νίκα, μια Περιφέρεια σε έκτακτη ανάγκη που μεταφέρει επί πληρωμή τα σκουπίδια της σε άλλες Περιφέρειες”. Αυτό απάντησε χθες το απόγευμα στο δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου.

Η κ. Νικολάκου υποστήριξε πως “αποτελεί πολιτική ντροπή η κυνική ομολογία του υπέρ της λύσης της «μεταφοράς», όπως άλλωστε έκανε και το χρονικό διάστημα που είχε συμβάσεις μεταφοράς σκουπιδιών, εκατομμυρίων ευρώ”. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο κ. Νίκας “έχει προσωπική ευθύνη, και αν είχε επιδείξει πολιτικά υπεύθυνη στάση σήμερα το έργο θα ήταν σε πλήρη λειτουργία, η Πελοπόννησος θα διαχειριζόταν τα απορρίμματά της και κανένας δήμος δεν θα ήταν σε έκτακτη ανάγκη” -

αποσιωπώντας τις ευθύνες της περιφερειακής αρχής, που το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης δεν έχει ακόμα ούτε τους χώρους για τις μονάδες επεξεργασίας.

Για το θέμα της αρμοδιότητας της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι “αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων και αυτό αναφέρεται ρητά στη νομοθεσία”.

Αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα σκουπίδια στους δρόμους της Καλαμάτας, είπε ότι “η πολιτική του γύμνια (του κ. Νίκα) επίσης αποκαλύπτεται από τα ψέματα που μεταχειρίζεται στο θέμα της έκτακτης ανάγκης της Καλαμάτας. Τον ενημερώνουμε δημόσια ότι η ευθύνη ανήκει στον γ.γ. της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος όποτε το κρίνει εξουσιοδοτεί τον περιφερειάρχη να εκδώσει την απόφαση. Η Περιφέρεια διαβίβασε τα στοιχεία στον γ.γ., χωρίς αυτός να έχει εκδώσει κάποια απόφαση ή εξουσιοδότηση. Απ’ την άλλη πλευρά το θέμα των υπαλλήλων δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το γνωρίζει”.


NEWSLETTER