Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 09:01

Νέες πρωτοποριακές ιδέες Τατούλη: Να του δώσουν τα λιμάνια για να τα δώσει σε ιδιώτες!

Γράφτηκε από τον
Νέες πρωτοποριακές ιδέες Τατούλη: Να του δώσουν τα λιμάνια  για να τα δώσει σε ιδιώτες!

Να περιέλθουν τα λιμάνια της χώρας στις Περιφέρειες και το λιμάνι της Καλαμάτας να το αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου (και όχι το κράτος ή ο δήμος), με ιδιώτες και επιχειρηματίες, ζητεί ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Μετά το αεροδρόμιο, ζητεί και το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να το διαχειριστεί η Περιφέρεια με ΣΔΙΤ, όπως προφανώς εκτιμά πως έκανε με... επιτυχία και για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης που δεν μπορεί να καταπολεμήσει τον δάκο και τα κουνούπια ή και να μεταφέρει τους μαθητές, με πρακτικές Μαυρογιαλούρου μοιράζει και χρήματα από το ΕΣΠΑ, καλώντας το Λιμεναρχείο να του ζητήσει χρήματα, όπως έκανε με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Και το ανακοίνωσε, προσβάλλοντας και εξαπολύοντας επίθεση στο λιμενάρχη Καλαμάτας, που τόλμησε να ευχαριστήσει το δήμαρχο Καλαμάτας και αντίπαλό του στις εκλογές της Περιφέρειας Παναγιώτη Νίκα.

Ολα αυτά έγιναν στην κοπή της πίτας του Λιμεναρχείου, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι, όπου ο κ. Τατούλης παρέστη για πρώτη φορά, λόγω της προεκλογικής χρονιάς και της διαφαινόμενης εκλογικής αδυναμίας του στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

Αρχικά, στη σύντομη τοποθέτησή του ο λιμενάρχης Αντώνης Δουμάνης, πέρα από τις ευχές και τα θετικά νέα, ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας -και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου- για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επισκευή του κτηρίου του Λιμεναρχείου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας παρατήρησε ότι δήμος και Λιμεναρχείο συνεργάζονται τέλεια σε δύσκολα θέματα, όπως η διαχείριση μεταναστών και προσφύγων. Επεσήμανε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από το κρατικό και τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας και της ανάπτυξης του λιμανιού και με ιδιωτικά κεφάλαια. Επέμεινε πως ο χαρακτήρας του λιμανιού πρέπει να είναι τουριστικός κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια θα γεμίσει με πλοία.

Ο κ. Τατούλης, υπενθυμίζοντας ότι έχει και μοιράζει χρήματα, είπε πως εδώ και 2 χρόνια έχει καλέσει το Λιμεναρχείο να επωφεληθεί από το ΕΣΠΑ, όπως έχει κάνει με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Ανέφερε ότι τα λιμάνια θα πρέπει να πάρουν περιφερειακό χαρακτήρα και αντιδρώντας στην άποψη του δημάρχου, υποστήριξε πως πρέπει να καλύπτουν το σύνολο της μικτής οικονομίας, να είναι και τουριστικά και εμπορικά και επιβατηγά. Είπε ότι η ανάπτυξη του λιμανιού της Καλαμάτας πρέπει να γίνει με ενίσχυση του επιχειρηματικού και περιφερειακού χαρακτήρα και για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις κατά του Λιμεναρχείου με την προσβολή στο λιμενάρχη, εξέφρασε δημόσια επαίνους στους λιμενικούς για τον τρόπο που εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Γ.Σ.


NEWSLETTER