Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 09:56

Η Αλειφέρη φταίει ξανά του Τατούλη

Γράφτηκε από την

 

Μία ακόμα ευκαιρία να επιτεθεί στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με σκοπό να καλύψει τη γενικότερη ανεπάρκεια της περιφερειακής αρχής βρήκε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με αφορμή τη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι "τονίστηκε επίσης από την πλευρά της περιφερειακής αρχής το έλλειμμα διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κατά το παρελθόν, καθώς πολλά προβλήματα ούτε επιλύονταν ούτε ενημερωνόταν για αυτά ο περιφερειάρχης από την τοπική αντιπεριφερειάρχη κ. Αλειφέρη".

Να θυμίσουμε ότι η συνάντηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες του προέδρου του συλλόγου Θανάση Αθανασόπουλου για έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων, κάτι που αναγκάζει τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν ακόμα και τα δικά τους αυτοκίνητα για ελέγχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου "κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για συνεχή προσπάθεια τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης".

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε επίσης την αναγκαιότητα της υιοθέτησης περιφερειακής διάστασης του Β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης και την προοπτική μετάβασής του στην περιφερειακή διακυβέρνηση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: "Συγκεκριμένα τέθηκαν από το σύλλογο των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν το κτήριο του Διοικητηρίου και την αναγκαιότητα αναβάθμισής του, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, την αύξηση των υπερωριών, τη βέλτιστη διαχείριση των καυσίμων και των αυτοκινήτων, για τα οποία ο περιφερειάρχης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις που διασφαλίζουν τόσο τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες".