Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 08:46

Νέα εμπλοκή στη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Νέα εμπλοκή στη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

 

Νέα εμπλοκή στο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις υπέρ ΤΕΡΝΑ σε Αρκαδία και Λακωνία.

Τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει νέα απόφαση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το έργο κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων δύσκολα θα ξεκινήσει πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Το δικηγορικό γραφείο Τάκη Γατσόπουλου - Ελένης Θωμά που έκανε την προσφυγή μετά την έκδοση της απόφασης έστειλε την εξής ανακοίνωση: «Η επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ. 30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με σημερινές (14-2-2019) αποφάσεις της ακύρωσε τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με αριθμούς 532 και 533/26-11-2018 κήρυξης αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εκτάσεων 278.103,70 τ.μ. και 91.050,96 τ.μ. σε Αρκαδία και Λακωνία για την κατασκευή ΜΕΑ-ΧΥΤΥ αντίστοιχα του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ».

Τις προσφυγές για έλεγχο νομιμότητας της σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 26/11/2018 που αποφάσισε με τη μειοψηφία των 22 από τα 51 μέλη του τις απαλλοτριώσεις της ντροπής -νομιμοποίησης της χωροθέτησης της ΤΕΡΝΑ- σε Αρκαδία και Λακωνία είχαν καταθέσει: οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου: 1. Αλεξανδρής Σαράντος (Αρκαδίας), 2. Βασιλακόπουλος Θεόδωρος (Κορινθίας) και 3. Χρυσαδάκος Σταύρος (Λακωνίας), και οι συλλογικότητες: 1. Πολιτιστικός - Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος χωριού Παλαιόχουνης “Η Ανάληψις”, 2. Σύλλογος των εν Αθήναις Ασεατών, 3. Τουριστικός - Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Κερασταρίου Αρκαδίας, 4. Αδελφότητα των απανταχού Καλλιρροϊτών Μεσσηνίας “Ο Αγιος Δημήτριος”, 5. Σύλλογος των απανταχού Κωνσταντιναίων “Ο Αγιος Κωνσταντίνος”, 6. Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικαίων “Η Αγία Τριάδα”».


NEWSLETTER