Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 09:21

Με δύο ψήφους από την αντιπολίτευση: Ο Τατούλης... αγόρασε χρόνο για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Με δύο ψήφους από την αντιπολίτευση: Ο Τατούλης... αγόρασε χρόνο για τα σκουπίδια

 

Ενα κακόγουστο σίριαλ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου βρίσκεται σε εξέλιξη και, όπως εκτιμάται, θα επηρεάσει την προεκλογική μάχη.

Η αντιπολίτευση προσπάθησε να στριμώξει τον Τατούλη, αλλά εκείνος κατάφερε να διασωθεί μέχρι σήμερα για να αναπτύξει τη στρατηγική του, ίσως με επίθεση. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παν. Καρράς και Παν. Ξεροβάσιλας τού έδωσαν σανίδα σωτηρίας με τη χθεσινή απαρτία. Μέχρι σήμερα στις 3 μ.μ. το παρασκήνιο θα οργιάζει και τίποτα δεν είναι βέβαιο.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ... ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διακόπηκε λόγω παρέλευσης της μέγιστης χρονικής διάρκειας των 4+1 ωρών και έτσι η απόφαση για τη ΣΔΙΤ των σκουπιδιών θα ληφθεί σήμερα (3 μ.μ.) στη... συνέχεια της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Σώματος, η συνεδρίαση που διακόπτεται συνεχίζεται με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης σε ημερομηνία που ορίζει ο πρόεδρος. Ουσιαστικά η περιφερειακή αρχή, κάνοντας επίδειξη δύναμης, επέλεξε να μη λάβει απόφαση για τα σκουπίδια χθες, “περιμένοντας” στην επόμενη συνεδρίαση την αντιπολίτευση. Προφανώς ο κ. Τατούλης θέλει να ληφθεί η απόφαση παρουσία της αντιπολίτευσης και με ονομαστική ψηφοφορία, ώστε ο κάθε σύμβουλος να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Σανίδα σωτηρίας στην περιφερειακή αρχή και απαρτία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πρόσφεραν με την παρουσία τους οι σύμβουλοι Παναγιώτης Ξεροβάσιλας και Παναγιώτης Καρράς. Οι δύο σύμβουλοι έσπασαν την αποχή της αντιπολίτευσης και έσωσαν από το πολιτικό ναυάγιο τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καρράς έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Τατούλη και είχε δεχθεί να είναι υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο κ. Ξεροβάσιλας αντικατέστησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον επικεφαλής της “Πελοποννησιακής Ενωσης” Γιάννη Μανώλη.

Πέρα από τους δύο συμβούλους, στη χθεσινή συνεδρίαση παρόντες ήταν και οι 24 σύμβουλοι της “Νέας Πελοποννήσου”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπολίτευση θεωρούσε ότι θα απουσιάζει τουλάχιστον ένας σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας. Σε κάθε περίπτωση οι εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης αποδείχτηκαν εκ του αποτελέσματος υπεραισιόδοξες, αφού μεταξύ άλλων δεν ελήφθη υπόψη η πίεση που θα ασκούσε ο κ. Τατούλης σε όσους συμβούλους μπορούσε να επηρεάσει.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η αδυναμία των κομμάτων να επιβάλουν πειθαρχία στις τάξεις τους συντελεί προφανώς στη συσπείρωση δυνάμεων της παράταξης Τατούλη, αφού γαλάζιοι και πράσινοι σύμβουλοι  αισθάνονται ελεύθεροι να ψηφίσουν ό,τι θέλουν.

Θ.Λ.


NEWSLETTER