Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 19:32

Πετράκος κατά Τατούλη για ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά Τατούλη για ΕΣΠΑ

«Κύριε Τατούλη, εξεταστήκατε, μετρηθήκατε και απορριφθήκατε "μετά πολλών επαίνων"». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος τα στοιχεία για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

Συνεχίζοντας το σχολιασμό του ο κ. Πετράκος είπε:

«Τα πομπώδη και ωραία λόγια που πουλάτε 9 χρόνια στους πολίτες της Πελοποννήσου περί δήθεν πρωτοπορίας αποδείχθηκαν παραμύθια. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο aftodioikisi.gr έδειξαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, της οποίας τη διοίκηση έχετε επί 9 συναπτά έτη, είναι στην 7η θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, σε ό,τι έχει να κάνει με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ στις 31-12-2018. Συγκεκριμένα η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι μόλις 23,8% πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μόλις δύο πριν την ολοκλήρωσή του. Συνεπώς, η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κάτω απ’ τη βάση.

Κύριε Τατούλη, επειδή δεν έχετε την ευθύνη της διοίκησης μία, αλλά δύο θητείες, για το ότι έχετε οδηγήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου κάτω απ’ τη βάση δεν μπορείτε να κριθείτε ανεξεταστέος, αλλά κρίνεστε ως οριστικά απορριπτέος. Επομένως, αυτό που οφείλετε να κάνετε είναι να πάτε στο σπίτι σας».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER