Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 08:47

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Τελευταίες παραστάσεις αποτυχημένου θεατρικού έργου

Γράφτηκε από την

 

Τελευταίες παραστάσεις αποτυχημένου θεατρικού έργου θύμισε η προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τα άδεια έδρανα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έπληξαν όχι μόνο το κύρος του θεσμού, αλλά και ό,τι απέμεινε από το γόητρο της περιφερειακής αρχής, που αναγκάστηκε να ανακαλέσει δική της πρόταση για διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Σώματος μετά τη λήξη της κανονικής.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή αρχή επιχείρησε αρχικώς να εισαγάγει προς συζήτηση 23(!) θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Επειδή όμως η πλειοψηφία δεν είχε τις 26 ψήφους που απαιτούνται για την ένταξή τους στην ημερήσια διάταξη, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου πρότεινε στον πρόεδρο του Σώματος Ηλία Στρατηγάκο να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση με τα 23 θέματα μετά τη λήξη της κανονικής. Αργότερα όμως η κ. Νικολάκου απέσυρε την πρότασή της επειδή διαπίστωσε ότι είχε αποχωρήσει η μισή αντιπολίτευση και άρα δεν θα υπήρχε απαρτία στην έκτακτη συνεδρίαση. Ετσι ο πρόεδρος του Σώματος Ηλίας Στρατηγάκος εξέδωσε πρόσκληση για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Μεγάλη Τρίτη.

Ανεξάρτητα όμως από τις παλινωδίες για τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, στην προχθεσινή συνεδρίαση ήταν εμφανής η κόπωση της περιφερειακής αρχής που χωρίς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες - υποψηφίους δημάρχους Πελοπίδα Καλλίρη και Τάσο Χειβιδόπουλο δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει την ισχνή αντιπολίτευση. Ο κ. Καλλίρης και ο κ. Χειβιδόπουλος με την επιχειρηματολογία τους προσέδιδαν κύρος στην περιφερειακή αρχή. Τώρα οι συνήθεις φωνές της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου αντιμετωπίζονται πλέον με συγκατάβαση ακόμα και από τους συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο περιφερειακός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Βαγγέλης Γούργαρης παίρνοντας θάρρος από την ατονία της περιφερειακής αρχής "τάπωσε" τον Πέτρο Τατούλη λέγοντάς του ότι είναι παράδοξο να υμνεί το ΚΚΕ και να καταγγέλλει τα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος.

Ο επικεφαλής της “Πελοπόννησος Πρώτα” Νίκος Πατσαρίνος με γραπτή δήλωσή του καταγγέλλοντας την παρακμή της περιφερειακής αρχής αναφέρει: "Εχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι αναπτυξιακός και αρμοδιότητά της αποτελούν κυρίως τα μεγάλα έργα. Ωστόσο μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Για παράδειγμα, στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προγραμματική σύμβαση για βελτίωση δύο γηπέδων κόστους 360.000 ευρώ, σε χώρους που ανήκουν στην Εκκλησία και όπου η Περιφέρεια και οι δήμοι δεν θα έχουν καμία δικαιοδοσία όσον αφορά τη λειτουργία τους, αλλά και η συντήρηση τέμπλου ιερού ναού, καθώς και ο καθαρισμός εκκλησιαστικών εικόνων! Τέτοιου είδους έργα μονοπωλούν κάθε φορά, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου".