Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 12:34


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Γράφτηκε από την

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Δήμητρα Λυμπεροπούλου

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος το μεσημέρι της Τρίτης, συμμετείχε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου και υποψήφια περιφερειάρχης με την παράταξη "Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική".

Τα μέλη της περιφερειακής παράταξης είπαν «Οχι, ευχαριστώ!» στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και στη συνέχεια προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στα σκαλοπάτια της εισόδου του υπουργείου.

«Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που υπογράφονταν από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη δύο νέες συμβάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχή του Ιονίου και στο λεγόμενο Οικόπεδο 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο» επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η κ. Λυμπεροπούλου και συνέχισε: «Ως "Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική" δηλώσαμε με αυτό τον τρόπο και για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μας στην νέες υπογραφές συμβάσεων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων. Θεωρούμε πολύ σοβαρό το ζήτημα του εξορυκτισμού και τις επιπτώσεις του στο θαλάσσιο περιβάλλον και τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής (τουρισμός, αγροτική παραγωγή), στην βιωσιμότητα, τις θέσεις εργασίας, την οικονομία και το περιβάλλον, το ρίσκο που παίρνουν οι κοινωνίες με τις εξορύξεις είναι πολύ μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος.

Τέλος καλούμε όλες τις περιφερειακές αλλά και δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν δημόσια για το κρίσιμο αυτό θέμα».


NEWSLETTER