Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 16:23

Νικολάκου για τα έργα στην ΚΑΣΤΑΤ

Γράφτηκε από την

“Εποχές παρακράτους, με εργαλεία την απειλή, τον εκβιασμό, τη φίμωση και τη συκοφαντία, θυμίζει η πολιτική συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας”, υποστήριξε χθες η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Ισχυρίστηκε πως “ο απερχόμενος δήμαρχος ουσιαστικά υπαγόρευσε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” τις συκοφαντίες εις βάρος του περιφερειάρχη και της οικογένειάς του. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πέτρου Τατούλη μετέρχονται ακριβώς το ίδιο Μέσο. Το 2014, λίγο καιρό πριν την εκλογική αναμέτρηση, οι κ.κ. Μανώλης και Βουδούρης με τα ίδια ακριβώς ψέματα έστησαν το προεκλογικό τους αφήγημα. Τα “Παραπολιτικά” οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και η ελληνική Δικαιοσύνη το 2017 κατονόμασε τους υπευθύνους ως κοινούς συκοφάντες".

Η κ. Νικολάκου έκανε λόγο για 4 ψέματα και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εν λόγω εταιρεία (της οικογένειας Τατούλη) “έχει δήθεν αναλάβει το 50% των έργων της Περιφέρειας. Το αληθινό ποσοστό είναι 0,5% των έργων, το σύνολο των οποίων της έχει ανατεθεί μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες. Ψέμα είναι ότι η ΚΑΣΤΑΤ έχει λάβει αναθέσεις από την περιφερειακή αρχή”.

Τέλος, είπε ότι ο κ. Νίκας “πρέπει επιτέλους να μας ενημερώσει με ποιον τρόπο διαχειρίστηκε τα 7 εκ. ευρώ για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας και για ποιο λόγο συνέχιζε να υπογράφει αναθέσεις σκουπιδομεταφοράς σε εργολάβο που διωκόταν δικαστικά για παράνομη εναπόθεση των σκουπιδιών της Καλαμάτας στη Φολόη".