Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 08:09

Μηνυτήρια αναφορά από Αλεξανδρή - Χρυσαδάκο για αλλοίωση πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μηνυτήρια αναφορά από Αλεξανδρή - Χρυσαδάκο για αλλοίωση πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

 

Πραξικοπηματικού τύπου αλλοίωση των πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλουν στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν χθες οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τριπόλεως.

Οι μηνυτές υποστηρίζουν με στοιχεία (το βίντεο από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση) ότι στα γραπτά πρακτικά της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου εμφανίζεται κείμενο που δεν υπάρχει στα ηχογραφημένα αρχεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση είχε ζητήσει τα ηχογραφημένα αρχεία, αλλά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκος αρνήθηκε να τα παραχωρήσει και γι’ αυτό τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης εγκρίθηκαν μόνο με 19 θετικές ψήφους στο σύνολο των 51 περιφερειακών συμβούλων.

Για την επίμαχη συνεδρίαση και κατά της απόφασης για τις απαλλοτριώσεις στο χώρο εγκατάστασης του σκουπιδοεργοστασίου στην Παλαιόχουνη, έχει κατατεθεί και προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Μαρτίου διακόπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Σώματος Ηλίας Στρατηγάκος ανακοίνωσε αρχικώς ότι θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου. Στη συνέχεια απέστειλε πρόσκληση για συνέχιση της συνεδρίασης την επόμενη μέρα 13 Μαρτίου. Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε χθες τόσο η απόφαση για τη συνέχιση της συνεδρίασης όσο και η ίδια η συνεδρίαση (άρα και οι αποφάσεις) της 13ης Μαρτίου είναι άκυρες αφού το Σώμα είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη διακοπείσα συνεδρίαση τη Δευτέρα 18 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ίδια μήνυση αλλοιώθηκαν τα πρακτικά, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η πρόσκληση και η συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος δήλωσε για τη μηνυτήρια αναφορά: “Είναι γνωστό ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος έχουν καταθέσει από τις 28-3-2019 προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ. 30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κατά των αποφάσεων απαλλοτριώσεων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019 για το έργο αυτό λόγω μη νόμιμης σύγκλησής του. Σε συνέχεια της προσφυγής αυτής χθες (Τρίτη 21/5/22019) καταθέσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τριπόλεως και θα την κοινοποιήσουμε και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα όπως είχαμε δηλώσει, μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη σύνταξη και την επικύρωση των πρακτικών της διακοπείσας συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που καταφανώς αλλοιώνουν με διάφορα τεχνάσματα το περιεχόμενο και τις αποφάσεις της συνεδρίασης αυτής. Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητάμε την ποινική δίωξη και τιμωρία κάθε υπεύθυνου στη χωρίς προηγούμενο αυτή μεθόδευση σε τόσο υψηλό επίπεδο θεσμών. Απαιτείται η άμεση απάντηση της δικαιοσύνης στην οποία προσφεύγουμε με βάση όσα καταγγέλλουμε με τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία προσκομίσαμε. Με τη μηνυτήρια αναφορά μας υπερασπίζουμε τη νομιμότητα απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή της Περιφερειακής Αρχής της Πελοποννήσου και της τακτικής της «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα «αμαρτωλό» έργο. Για μια ακόμη φορά διατυπώνουμε τη σταθερή αντίθεσή μας στην ουσία της επιλογής της διαχείρισης των απορριμμάτων από την περιφερειακή αρχή και την κυβέρνηση προτάσσοντας και διεκδικώντας ένα διαφορετικό μοντέλο εναλλακτικής και αποκεντρωμένης διαχείρισης, φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικό για τους πολίτες”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER