Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 10:28

Πρότυπη αειφόρα Περιφέρεια πιστοποιείται η Πελοπόννησος

Γράφτηκε από την
Πρότυπη αειφόρα Περιφέρεια πιστοποιείται η Πελοπόννησος

 

Ως πρότυπη αειφόρα Περιφέρεια πιστοποιείται η Πελοπόννησος, σύμφωνα με τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού EMAS (EcoManagement & Audit Scheme) και τα διεθνή πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2015.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας στην Τρίπολη από τον διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι “το αποτέλεσμα της πιστοποίησης αυτής αναμένεται να προσδώσει στην Πελοπόννησο ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις περαιτέρω βιώσιμες αναπτυξιακές δράσεις συγχρηματοδοτούμενες από την ΕΕ. Θα μπορέσει επίσης να αναπτύξει βάσει υφισταμένου περιφερειακού σχεδίου την κυκλική οικονομία και να προσφέρει τη δυνατότητα διασύνδεσης και συνεργασίας με αειφόρες επιχειρήσεις και οργανισμούς εντός και εκτός των συνόρων. Το συνολικό προσδοκώμενο αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής επιλογής θα είναι η Πελοπόννησος να αποτελέσει μια πιστοποιημένη αειφόρα Περιφέρεια που θα προσφέρει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προστιθέμενη αξία”.


NEWSLETTER