Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 08:27

Μεσσηνία: Συναντήσεις Νίκα στο Διοικητήριο για παραλαβή της Περιφέρειας

Γράφτηκε από την

Με στόχο την 1η Σεπτεμβρίου να αναλάβει και ουσιαστικά τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να δώσει το καινούργιο στίγμα λειτουργίας από τις πρώτες μέρες, σε κλίμα καταλλαγής και συνεργασίας, ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ξεκίνησε χθες τις συναντήσεις από το Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Ο κ. Νίκας συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και συζήτησε μαζί της θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα. Ακόμα, είχε συναντήσεις και με διευθυντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι συναντήσεις αφορούσαν οργανωτικά – διοικητικά θέματα, ενώ ο νέος περιφερειάρχης ενημερώθηκε και για τον κανονισμό λειτουργίας της Περιφέρειας. Ο ίδιος παρατήρησε ότι δίνει έμφαση στη διοίκηση και πως θα κινηθεί με πνεύμα συνεργασίας και διαφάνειας, με στόχο μια άλλη λειτουργία και οργάνωση.

Την ερχόμενη βδομάδα ο κ. Νίκας θα επισκεφθεί την Κόρινθο και το Ναύπλιο, όπου θα κάνει τις αντίστοιχες συζητήσεις με τους αντιπεριφερειάρχες αυτών των περιοχών. Εκτιμάται ότι από δω και πέρα το μισό χρόνο θα ασχολείται με το Δήμο Καλαμάτας και τον άλλο μισό με την Περιφέρεια.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Σε μέρος των συζητήσεών του χθες στο Διοικητήριο παρέστη και ο εκλεγμένος σύμβουλος Βασίλης Καπέλιος.