Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 09:34

Νέα επίθεση Τατούλη κατά πάντων!

Γράφτηκε από τον

 

Πολιτική παρέμβαση για τις εθνικές εκλογές έκανε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπερβαίνοντας τα θεσμικά όρια των αυτοδιοικητικών του αρμοδιοτήτων.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης παρότρυνε τους πολίτες να καταψηφίσουν τους "αχάριστους αποστάτες" (όπως τους χαρακτήρισε) που εγκατέλειψαν τη "Νέα Πελοπόννησο" για μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει βάλει "μπουρλότο στη δημοκρατική λειτουργία" επειδή παρότρυνε "αποστασίες" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. 

Επίσης μιλώντας για την ΑΟΖ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι δεν γνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο, ενώ για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να παραδεχτεί την εκλογική του ήττα λέγοντας ότι ήταν νικητής την... πρώτη Κυριακή. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Τατούλης είπε ότι θα ενημερώσει τον νέο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα μόνο αν του ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ύβρεις προς τον ίδιο και την οικογένειά του.

 

"ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ"

Αναλυτικά, ο κ. Τατούλης μιλώντας από την έδρα της Περιφέρειας ως περιφερειάρχης και όχι ως απλός επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου"  εκμεταλλεύτηκε τον αυτοδιοικητικό του ρόλο για να κατηγορήσει χωρίς να την κατονομάσει τη Νέα Δημοκρατία, πως βάζει μπουρλότο στη δημοκρατική λειτουργία: "Είδαμε ξεκάθαρα ένα πολιτικό ατόπημα πώς βάζει μπουρλότο στη δημοκρατική λειτουργία. Μετά από αρκετές εικοσαετίες είδαμε πάλι να εμφανίζεται το γεγονός της πολιτικής διαχείρισης και της παρότρυνσης σε αποστασίες μέσα στο δικό μας Περιφερειακό Συμβούλιο. Ηταν μια διαδικασία που έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες. Δεν θέλαμε να κάνουμε χρήση εκείνη την περίοδο για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατική λειτουργία, αλλά τώρα είμαι υποχρεωμένος να κάνω ειδική αναφορά γιατί θεωρώ ότι αυτή η συμπεριφορά μάς γυρίζει πάρα πολύ πίσω, μας φέρνει στοιχεία ανωριμότητας στη δημοκρατική διαχείριση των δεδομένων. Και πάνω από όλα βάζει φωτιά στη δημοκρατική εξέλιξη θεσμών και των κατακτήσεων που με πολύ κόπο και με πολύ αίμα απέκτησαν οι πολίτες και οι προηγούμενες γενιές στη χώρα μας. Είδαμε αυτή τη λογική της αποστασίας, το πώς να επιβραβεύεται γιατί αυτοί που πρωτοστάτησαν στην αποστασία από την παράταξή μας ήταν ακριβώς αυτοί που αμείφθηκαν καταλαμβάνοντας θέσεις υποψηφίων βουλευτών. Καλώ τους πολίτες να περιφρουρήσουν το κύρος του θεσμού, αλλά κυρίως το κύρος των προσώπων που αναμειγνύονται σε αυτές τις πολιτικές διαδικασίες. Ως προς το άλλο θέμα είναι μια υπόθεση που ξεκινάει με πολύ σκληρούς όρους και θα το δούμε στο μέλλον το πώς θα εξελιχθεί. Είναι μια βεντέτα, όπως έχω πει πολλές φορές, η οποία έχει να κάνει με το θεσμικό μας πλαίσιο και με όλους αυτούς που παραβιάζουν βάναυσα αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Είδαμε πολιτικούς αρχηγούς, τέως πρωθυπουργούς να κατεβαίνουν πολλές φορές στην περιφέρειά μας. Απόντες μέχρι τότε από την περιφέρειά μας. Απόντες από τα προβλήματα των πολιτών, να κάνουν γιουρούσια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θεωρώ όμως ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι και πεπαιδευμένοι να υπερασπίζονται τις δημοκρατικές κατακτήσεις  που έχουν επιτευχθεί στη χώρα μας".

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης κάλεσε τους ψηφοφόρους να τιμωρήσουν τους "αχάριστους αποστάτες": "Θεωρώ ότι οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του αναφαίρετου δικαιώματός τους να επιλέξουν αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κυρίως θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι όλοι αυτοί οι αχάριστοι αποστάτες κινήθηκαν κυρίως σε μια λογική να κερδίσουν από αυτή τη διαδικασία τη δική τους υποψηφιότητα... Κατά τη γνώμη μου είναι το σημείο της τιμωρίας τους που πρέπει οι πολίτες να δώσουν σε όλους αυτούς τους καιροσκόπους, αχάριστους οι οποίοι δεν σεβάστηκαν και δεν αποδέχτηκαν τις εντολές των πολιτών".

  

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΑ

Μιλώντας για το νέο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο κ. Τατούλης είπε μεταξύ άλλων: "Δείχνει την αντίληψη ενός νέου Καίσαρα που θέλει να είναι Καίσαρας χωρίς να είναι Καίσαρας. Ενός φτωχού ελεήμονα ο οποίος ζητάει από τους πολίτες, ζητάει από τους δημόσιους υπαλλήλους εκφοβίζοντάς τους να τον λατρέψουν ως Καίσαρα. Η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από Καίσαρες. Η δημοκρατία και ειδικά ο αυτοδιοικητικός θεσμός έχει ανάγκη από δουλευταράδες".

 

"ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ"

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Τατούλης ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν γνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο: "Δεν έχει γνώση ο νέος περιφερειάρχης γιατί δεν έχει πολιτική εμπειρία στην πολιτική ζωή του τόπου και δεν θα είχε και καμία εμπειρία στα περιφερειακά πράγματα εάν δεν τον είχε πάρει από κοντά ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Αβραμόπουλος και αν δεν τον έπαιρναν από κοντά τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Δέδες και ο κ. Μπουντρούκας. Αλλά θα πω κάτι που περνάει απαρατήρητο. Ο τέως πρωθυπουργός ο κ. Σαμάρας έκανε λάθος λέγοντας ότι τα νησιά μας δεν έχουν ΑΟΖ. Δεν ξέρει ούτε το Διεθνές Δίκαιο, δεν γνωρίζει απλά πράγματα που ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει καθότι οι γεωστρατηγικές μεταβολές ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή μας έχουν άμεση σχέση με τις ΑΟΖ".

 

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ... ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Τατούλης αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να παραδεχτεί την εκλογική του ήττα λέγοντας: "Δεν έχει καμία πλειοψηφία ο κ. Νίκας. Ο,τι και να λέει περί αλλαγών στον “Κλεισθένη”, στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει καμία πλειοψηφία. Στις αναλογικές εκλογές, στις εκλογές με την αναλογική είμαστε πρώτη παράταξη. Ημασταν εμείς οι οποίοι κατορθώσαμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου υπήρχε μια τεράστια αλλαγή του εκλογικού σώματος, να κερδίσουμε την πρώτη Κυριακή. Και αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Η εντολή των πολιτών δεν είναι οι συμπράξεις κάτω από το τραπέζι συμφωνιών στη δεύτερη Κυριακή".

Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Νίκα να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη αν θέλει να τον ενημερώσει για την Περιφέρεια: "Είμαι στη διάθεσή του να ενημερώσω για τα πάντα, να ενημερώσω για τα σχέδια, να ενημερώσω για την πορεία των σχέσεών μου και για ό,τι έχω εξασφαλίσει μέσα στη διεθνή κοινότητα των περιφερειών. Τόσο της Ευρώπης όσο και των υπολοίπων χωρών που έχουμε συνδεθεί με συγκεκριμένα θέματα συνεργασίας. Υπό μια προϋπόθεση: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το υβρεολόγιο προσωπικά σε μένα και στην οικογένειά μου. Δυστυχώς όμως συνεχίζει τις ύβρεις και σε μένα και στην οικογένειά μου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε χωρίς να τους κατονομάσει σε δύο ιδιοκτήτες πελοποννησιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι επιχειρήσεις των οποίων βρίσκονται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.       

"Είναι αδιανόητο η ενημέρωση να χειραγωγείται από υπολόγους στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία" είπε ο κ. Τατούλης υποσχόμενος να δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Θ.Λ.