Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 09:46

Επίθεση Τατούλη κατά Καλλίρη

Γράφτηκε από τον

 

Επίθεση κατά του μέχρι προχθές αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και νυν γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Πελοπίδα Καλλίρη εξαπέλυσε με γραπτή ανακοίνωσή της η περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Καλλίρης κατηγορείται για «προδοσία» με «τριάκοντα αργύρια», ενώ δεν λείπουν και οι αιχμές κατά της κυβέρνησης. “Τα πολιτικά γραμμάτια στην Πελοπόννησο συνεχίζουν να εξοφλούνται, στο πλαίσιο της επιβράβευσης των «αποστατών» (γνωστής πολιτικής τακτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη) καθώς και της «νέας πολιτικής» της κυβέρνησης για την επιλογή των «αρίστων»” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τέλος της ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου στις εκλογές του Μαΐου αλλά δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, καθώς ο συνδυασμός του ήρθε τέταρτος συγκεντρώνοντας το 16,29% των ψήφων.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Μετά την ανακοίνωσή του ως γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, ο κύριος Πελοπίδας Καλλίρης «θυμήθηκε» να υποβάλει παραίτηση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, από τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. Στην καθυστερημένη υποβολή παραίτησης (ώρα 7 μ.μ.) ο κύριος Καλλίρης ανέφερε: «Σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, ολοκληρώνοντας μια πορεία ευθύνης και συνέπειας απέναντι στους συμπολίτες μου».

Σχολιάζοντας την πολιτική συμπεριφορά του κυρίου Καλλίρη κύκλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολίασαν: Η μόνη συνέπεια του κυρίου Καλλίρη σε όλη την πολιτική του διαδρομή, είναι η απόλυτη εξασφάλιση των προσωπικών του συμφερόντων. Μεταπηδάει από την μια έμμισθη θέση στην άλλη και μάλιστα για να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του πρώτα εξασφαλίζει τον επόμενο μισθό και μετά παραιτείται από τον προηγούμενο.

Σε ό,τι αφορά την προσφορά του στους πολίτες της Κορινθίας ένα έχουμε να πούμε. Για να γίνει μια «προδοσία» χρειάζονται πάντα τα «τριάκοντα αργύρια»”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΛΙΡΗ

Το βιογραφικό του κ. Καλλίρη που δημοσιεύτηκε μαζί με την ανακοίνωση για το διορισμό του στη θέση του γραμματέα Βιομηχανίας αναφέρει: “Ο Πελοπίδας Καλλίρης γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επί σειρά ετών, εργάστηκε ως οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1989 έως το 2004, εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Το 2004 ορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (Ο.Δ.Ι.Ε.), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2006 ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Από το 2005 είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ το Μάιο του 2008 εξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο επανεξελέγη το 2011.

Είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τον Ιούλιο του 2012 ορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας. Από το 2014 υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας”.

Θ.Λ.


NEWSLETTER