Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 09:24

Νικάς κατά πυρηνελαιουργείων: “Δεν θα πεθάνουμε επειδή κάποιοι επιδιώκουν το κέρδος”

Γράφτηκε από τον
Νικάς κατά πυρηνελαιουργείων: “Δεν θα πεθάνουμε επειδή κάποιοι επιδιώκουν το κέρδος”

 

“Δεν θα πεθάνουμε επειδή κάποιοι επιδιώκουν το κέρδος”, τόνισε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στα πυρηνελαιουργεία, στο χαιρετισμό του κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου, στον Μελιγαλά, το βράδυ της Κυριακής.

Δεσμεύτηκε ότι θα συνεννοηθεί με τις νέες δημοτικές αρχές για τα μεγάλα και σπουδαία ζητήματα και ιδιαίτερα γι’ αυτή της Οιχαλίας επικεντρώθηκε στην άρδευση και τα πυρηνελαιουργεία.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε πως τα περιβαλλοντικά ζητήματα, σκουπίδια και πυρηνελαιουργεία έχουν προτεραιότητα. Κι επέκρινε το γεγονός πως “έχουμε μεταβληθεί σε απέραντο σκουπιδότοπο”. Συνεχίζοντας, εξέφρασε και πάλι τη δυσφορία του που ο Δήμος Καλαμάτας δεν κλήθηκε στο δικαστήριο για να εκφράσει τις απόψεις του, στη μήνυση που είχε υποβάλει για τη ρύπανση από τα πυρηνελαιουργεία.

Ο νέος περιφερειάρχης επέμεινε πως “δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα, δεν θα λαϊκίσουμε. Θα τα χρησιμοποιήσουμε για μεγάλα έργα. Δεν θα διατεθούν πόροι για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν θέλουμε πελατεία” και σημείωσε: “Θα συνεργαστούμε με τους δημάρχους, με τους βουλευτές. Θα μπορώ να λέω όχι, όπου πρέπει να λέω”. Και αφού νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο Δήμος Οιχαλίας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης και γήρανσης της περιφερειακής Ελλάδας (“υπήρχαν δύο σχολεία στη Γαράτζα, στον Αγιο Αθανάσιο και στον Αγιο Νικόλαο και 500 παιδιά στο Διαβολίτσι”), επεσήμανε την ανάγκη στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων και διευκρίνισε ότι “στόχος είναι να ανατάξουμε την εγκαταλελειμμένη Ελλάδα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER