Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 21:11

Εξηγήσεις Κάτσαρη για το επεισόδιο στην ορκωμοσία

Γράφτηκε από την
Εξηγήσεις Κάτσαρη για το επεισόδιο στην ορκωμοσία

 

Τη δική του εκδοχή για το άγριο γιουχάρισμα που έφαγε παρουσιάζει ο περιφερειακός σύμβουλος της "Ανταρσίας στο Μωριά" Παναγιώτης Κάτσαρης.

"Οι διάφοροι κλακαδόροι και χειροκροτητές που παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου έδειξαν τον πολιτισμό τους, τη δημοκρατική ευαισθησία και την ανοχή στη διαφορετική άποψη γιουχάροντας, βρίζοντας και προπηλακίζοντας" δηλώνει ο κ. Κάτσαρης, που αρνήθηκε να ορκιστεί με πολιτικό όρκο, όπως ορκίστηκαν όσοι σύμβουλοι δεν ήθελαν να ορκιστούν με θρησκευτικό.

Ο κ. Κάτσαρης διάβασε κάτω από άγριες αποδοκιμασίες τον έξης "όρκο": “Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, στην οποία εκλέχτηκα από τους πολίτες της Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή» ότι: Με βάση τις δεσμεύσεις μας θα συνεχίσω να υπηρετώ και να στηρίζω τα συμφέροντα όλων των κατοίκων της Περιφέρειας, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και θρησκεύματος. Θα αντιταχθώ σε κάθε πολιτική άδικων φόρων, εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, καταστροφής του περιβάλλοντος, υποβάθμισης παροχής των δημόσιων υπηρεσιών (παιδείας, υγείας, πρόνοιας) υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων. Θα προβάλλω τα προβλήματα των κατοίκων, θα υπερασπίζομαι τις διεκδικήσεις τους και θα συμμετέχω στους αγώνες τους. Θα αγωνιστώ για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, των μόνιμων μνημονίων και της επιτροπείας. Για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την άδικη και καταπιεστική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους. Για να ξεριζώσουμε από την κοινωνία μας το φασισμό, το ναζισμό και τα μισαλλόδοξα σχέδιά τους. Για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο δρόμο της κοινωνικής χειραφέτησης. Ξεκινώντας με μια πραγματική Ανταρσία από λαό του Μωριά, όπως επιτάσσει η πολύχρονη ιστορία του”.


NEWSLETTER