Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 16:02

Ο Νίκας επιμένοντας για την παραλιακή χάραξη: "Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα"

Γράφτηκε από την
Ο Νίκας επιμένοντας για την παραλιακή χάραξη: "Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα"

“Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και εγώ δεν θα σταθώ εμπόδιο στην κατασκευή του δρόμου”.

Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας και νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και παράλληλα για μια ακόμα φορά τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της παραλιακής χάραξης, επειδή είναι τεχνικά αρτιότερη αν και ακριβότερη από τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου. Ο κ. Νίκας άφησε να εννοηθεί ότι στη σχέση κόστους/οφέλους το όφελος της παραλιακής χάραξης είναι πολλαπλάσιο του επιπλέον κόστους, αφού μεταξύ άλλων δεν θα χρειαστεί νέος δρόμος τις επόμενες δεκαετίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας είπε ότι στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή συζήτησε για “δέκα έργα, μεταξύ των οποίων και για το δρόμο Ριζόμυλος - Καλαμάτα - Μεθώνη - Πύλος και το Ριζόμυλος - Κορώνη. Να μην ξεχνάμε το Ριζόμυλος - Κορώνη γιατί διαμαρτύρονται οι Κορωναίοι και έχουν δίκιο. Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα εκφράσει την άποψή της, αλλά ας αφήσουμε τον υπουργό, δεν έχει μόνο το δρόμο αυτόν να μελετήσει. Εχει δεκάδες θέματα. Ξέρετε υπάρχουν θέματα και με τον Βόρειο Αξονα της Κρήτης και με το δρόμο Πάτρα - Πύργος -Καλαμάτα. Νομίζω πολύ σύντομα θα εκφράσει την άποψή του”.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της παραλιακής χάραξης ο κ. Νίκας σημείωσε: “Εγώ προφανώς και εμμένω στην άποψή μου, η οποία πρέπει να ξέρετε είναι η άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. Καλαμάτας), είναι η άποψη και των άλλων δύο Δημοτικών Συμβουλίων (σ.σ. Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος). Μιλάμε για μία μελέτη η οποία είναι απολύτως έτοιμη, η οποία έχει και έγκριση περιβαλλοντική και η οποία μπορεί να πάει και με τη διαδικασία της ΣΔΙΤ. Οπως φαίνεται, ασφαλώς όλοι συμφωνούν ότι τεχνικά η καλύτερη μελέτη είναι αυτή του παραλιακού δρόμου που είναι όμως 700 μέτρα από τη θάλασσα. Συμφωνούν σε αυτό όλο. Μπαίνει όμως το ζήτημα του κόστους. Κοιτάξτε, το θέμα του κόστους είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Εξήγησα όμως στον υπουργό ότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο νέος δρόμος θα περνά τρεις-τέσσερις φορές επί της σιδηροδρομικής γραμμής, όταν πριν από 50 χρόνια κάναμε γέφυρες. Δεν ξέρω ποιο συλλογικό  όργανο θα ψηφίσει να περνάει ο δρόμος επί της σιδηροδρομικής γραμμής και χωρίς γέφυρες ή να μην φτάνει στην Καλαμάτα, να φτάνει 4 - 5 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, ουσιαστικά στη γέφυρα του Παμίσου. Αλλά τονίζω: Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι εμπόδιο να γίνει, όμως θέλω να γίνει ένας καλός δρόμος και σε είκοσι ή τριάντα χρόνια να μην ζητάμε πάλι δρόμο. Να γίνει από την αρχή ένα έργο σωστό εφόσον συμφωνούμε τεχνικά. Συμφωνούμε εκεί τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι γνωμοδοτήσεις είναι όλες θετικές όπως και το υπουργείο, όπως και η κυβέρνηση τότε, η οποία ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το θέμα του κόστους είναι ένα άλλο ζήτημα. Εγώ δεν θα είμαι εμπόδιο για να γίνει ο συγκεκριμένος δρόμος. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει ασφαλώς. Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικές, αλλά επαναλαμβάνω: Να μην κάνουμε κάτι στραβό, να κάνουμε κάτι άρτιο και σωστό από την αρχή. Και το σωστό από τεχνική άποψη, εφόσον όλοι συμφωνούμε σε αυτό, είναι ο παραλιακός δρόμος”.

Σχόλια  

+1 # Εμφανούς διαπλοκής 06-09-2019 17:36
το ανάγνωσμα.
Από το περασμένο Σάββατο,σήμερα σας ήρθε η έμπνευση να γράψετε για τις απόψεις του Νίκα ή ο σκοπός είναι να προβάλλετε την διάθεση του αγαπημένου σας,για αναδίπλωση,αλλά χωρίς να ξεφεύγει του στόχου του ;
Λέει,κατά το άρθρο,ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει.
Αλλά,όλοι πλέον γνωρίζουν,ακόμα και όσοι προσποιούνται για το αντίθετο,ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι προϊόντα ζυμώσεων,πιέσεω ν, εξυπηρετήσεων,σ υμφερόντων πολλών τρίτων που είτε εξυπηρετούν άλλους,είτε μάχονται για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση και εξέλιξη, αδιαφορώντας για το κόστος και το ορθό. Καλή ώρα,έχουμε το παράδειγμα της περιμετρικής Καλαμάτας και του άξονα,ως μέρος του οποίου εθεσμοθετήθη,πο υ έμειναν γνωστά στο πανελλήνιο ως άξονες λάστιχα,από την πληθώρα τροποποιήσεων, να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα όσων είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και να βλαφθούν τιμωρητικά όσοι δεν είχαν ή ηγωνίζοντο για το ορθό, με νόμιμα μέσα.
Τσουρέκια μας τα έχει κάνει η χρόνια ντόπια διαπλοκή με το επικείμενο έργο και όλα αυτά,δήθεν για το συμφέρον του τόπου.
Αλλά,σας προκαλώ κ.κ. υπέρμαχοι της παραλιακής χάραξης,να μπείτε στο google map και να δείτε τα δύο παραλιακά οχυρωματικά έργα - παραλιακούς άξονες,που διατρέχουν το βόρειο τμήμα της Ρόδου, όπου τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που προκαλούν είναι εμφανείς και από τον δορυφόρο !
και μετά,να συνεχίσετε αυτό που κάνετε και στο οποίο στοχεύετε,με αμείωτο μένος και όμοια τεχνάσματα,
μέχρι να .. δικαιωθείτε ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER