Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 09:04

Ξεμπλοκάρουν έργα ανάπλασης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Τα έργα αναπλάσεων της Καλαμάτας ξεμπλοκάρει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος χθες υπέγραψε την ένταξη του έργου ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου (Α΄ Φάση) από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Είναι το δεύτερο έργο του Δήμου Καλαμάτας που εντάσσει στο ΕΣΠΑ μέσα σε δύο ημέρες (μετά την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά), στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Με την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου (α’ φάση) από Φαρών έως Ακρίτα, σύμφωνα με όσα έχουν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Προβλέπεται η μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος της Ναυαρίνου (προς την Ανατολική Παραλία, με τη δημιουργία μιας λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μέτρα. Λίγο πιο νότια δημιουργείται μια ουδέτερη ζώνη - λωρίδα πλάτους περίπου 1 μέτρου μεταξύ του προτεινόμενου δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων. Προβλέπεται και η διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου σε βάρος του υφιστάμενου δρόμου κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας. Θέσεις στάθμευσης μηχανών δημιουργούνται μόνο στις κάθετες προς τη Ναυαρίνου οδούς, Μαιζώνος και Βύρωνος και μέχρι το ύψος της οδού Σανταρόζα. Για την κυκλοφορία των οχημάτων και την αστική συγκοινωνία, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Ακρίτα και στη συνέχεια της οδού Κρήτης.